Digidexo.com

Hvilken virkning kan et høyt nivå av kalium i blodet Årsak?

Kalium er den tredje mest mineralet i kroppen, og er klassifisert som en elektrolytt. Ninety-åtte prosent av kroppens kalium er intracellulær. Mineralet kan anvendes til behandling av høyt blodtrykk og slag. Overflødig forbruk av kalium kan føre til nyresvikt.

Funksjon

Kalium er viktig i stoffskiftet, overføring av nervesignaler, muskel sammentrekning, væskebalanse og andre cellulære aktiviteter, noe som gjør det til en nødvendig del av en persons daglige kosthold.

Kilder til kalium

Alt kjøtt, fjærkre og fisk er kilder til kalium. Noen frukter og grønnsaker er høy i kalium, inkludert sitrusfrukter, rosiner, svisker, aprikoser, bananer, honningmelon, søtpoteter (spesielt hud), hvite poteter, spinat, rødbeter greener og vinter squash. Andre kilder er hvite og pinto bønner, lettmelk og yoghurt.

Anbefalingene

Ingen anbefalte daglige rasjon (RDA) av kalium finnes for voksne i USA. En frisk person er oppfordret til å konsumere ca 3500 til 4700 milligram kalium per dag (mer er anbefalt for gravide kvinner). Selv om ingen øvre grense (UL) har blitt etablert, kan et overskudd av kalium føre til toksisitet.

Bivirkninger og forsiktighetsregler

Nyrene normalt fjerne overskudd av kalium fra legemet. For mye kalium kan skape en opphoping av mineralet i blodet (hyperkalemi) og dårlig nyre funksjon. Hyperkalemi kan føre til kvalme, tretthet, muskelsvakhet, nummenhet eller uregelmessig hjerterytme. Derfor bør personer med ødelagte nyrer begrense sitt inntak av kalium. Hyperkalemi er mulig å behandle og er ganske vanlig, sett i om lag 8 prosent av innlagte pasienter i USA.

Forslag

For å unngå overforbruk av kalium, begrense inntak av frukt, grønnsaker og meieriprodukter, som er generelt høy i kalium. Bruk primært urter og krydder som er mangelfull i kalium. Unngå salterstatninger (mange inneholder kalium) og konsumere lav-kalium matvarer som grønne bønner, agurk, rå kål, applesauce og tyttebær.