Digidexo.com

Havregryn & Gluten Free Diet

En glutenfri diett er en diett av eliminering, hvor du forsøker å fjerne alle kilder til gluten fra kosten din, ifølge informasjon fra glutenfri diett nettstedet Glutenfree.com. Hensikten med en glutenfri diett er å behandle allergi eller intoleranse overfor denne felles substans - sykdommer som kan behandles (helt eller delvis) gjennom en glutenfri diett inkluderer cøliaki, ADHD og autisme, blant andre. Ett punkt av kontrovers i strukturen av en glutenfri diett, som bør vurderes innebærer havre (og havregryn).

Glutenfri diett

Konsumere en diett som er helt uten noen grad av gluten i samsvar med leveregler av en glutenfri diett. Dette er vanskeligere enn det høres, som gluten er en type protein, som forekommer i en rekke forskjellige korn, i tillegg til å bli brukt i en rekke av andre matvarer som et additiv. Ifølge Mayo Clinic, korn som inneholder gluten inkluderer rug, hvete og bygg - tre av de mest sett ingredienser i mat - sammen med mer stumpe korn som Kasha, matzo, spelt, Durham, Farina, kamut og triticale. De vanligste matvarer som inneholder gluten er brød, kjeks, pasta, kjeks, kake, kake, frokostblandinger og godteri, sammen med elementer som saus, suppe, alle typer sauser, øl, bearbeidet kjøtt og imitasjon sjømat. Individer på en glutenfri diett bør basere sitt matforbruk rundt frisk frukt og grønnsaker, ferskt kjøtt og naturlig sjømat, og sunt fett som oljer, nøtter og frø. Selv om dette kan virke en begrenset diett, det er en sunn måte å spise som er helt trygt å følge året rundt.

Gluten-Free og havre

Forstå problemet med forbruker havre mens du er på en glutenfri diett for å ta en avgjørelse på om de er aktuelle for gluten-fri livsstil. Mens havre ikke uttrykkelig inneholder gluten i seg selv, er havre ofte behandlet i nærkamp med andre kornsorter som inneholder gluten, noe som gjør risikoen for krysskontaminering ganske høy. Dermed er det en bedre idé å helt unngå havre i tillegg hvis du ikke har en pålitelig kilde som er garantert glutenfritt. Selv om du har en gluten-fri kilde havre, anbefaler cøliaki sprue Association at du fortsatt utvise forsiktighet, forbruker ikke mer enn 50 g per dag og bare gjøre det så lenge du ikke viser noen uønskede bivirkninger derfra.