Digidexo.com

Hva er noen av de alvorlige bivirkninger fra Dextran infusjoner?

For pasienter med jernmangel, leger vanligvis foreskrive muntlig jerntilskudd til øker jernnivåer i kroppen. Når oral kosttilskudd ikke er effektive, eller hvis en pasient ikke er i stand til å svelge medisiner, leger stole på injeksjoner eller intravenøse infusjoner av jern dekstran, som utgjør en risiko for alvorlige bivirkninger.

Identifikasjon

Den mest alvorlige trusselen fra dekstran-infusjoner er at av anafylaktisk eller allergisk reaksjon, forårsaket av et immunsystem følsomhet for supplement. I mange tilfeller, anafylaktiske reaksjoner til dekstran-infusjoner er livstruende.

Typer symptomer

Symptomer på en anafylaktisk reaksjon inkluderer magesmerter, høy-pitched puste lyder eller hvesing, angst, forvirring, hoste, diaré, kortpustethet, svimmelhet, følelse av å besvime, elveblest, nesetetthet, kvalme, oppkast, hjertebank, hud rødhet og utydelig tale, ifølge US National Library of Medicine.

Time Frame

Anafylaktiske reaksjoner på grunn av jern dekstran infusjoner oppstår vanligvis i løpet av noen minutter etter infusjonen, ifølge RxList.

Behandling

Når anafylaktiske reaksjoner fra jern dekstran oppstår, leger administrere en injeksjon av adrenalin, noe som bidrar til raskt å avlaste den allergiske reaksjonen.

Forebygging

Leger vanligvis administrere en liten testdose av jern dekstran å se etter en mulig allergisk reaksjon, men disse testene er ikke idiotsikker, og ikke garantere at det ikke vil være en anafylaktisk reaksjon når hele infusjonen gis, ifølge RxList. Heldigvis er jern dekstran vanligvis administrert i et sykehus der pasientene overvåkes nøye for symptomer på anafylaksi og man får rask behandling.

Andre risikoer

Andre, mindre vanlige risiko forbundet med jern dekstran infusjoner inkluderer brystsmerter, kramper, bevisstløshet og endringer i hjertefrekvensen. Leger vanligvis unngå å bruke jern dekstran hos pasienter med en historie med lever, nyre eller hjertesykdom eller leddgikt på grunn av infusjons mulige bivirkninger, melder RxList.