Digidexo.com

Hva forårsaker forkjølelsessår i en babyens munn?

Hva forårsaker forkjølelsessår i en babyens munn?


Når en væskefylt blemme vises i eller rundt babyens munn, hun har en kald sår, som kalles en feber blemme. Dette betyr barnet ditt har kontrakt herpes simplex virus. Type 1 forårsaker vanligvis forkjølelsessår, selv om Type 2 - vanligvis knyttet til genital herpes - kan i tillegg. Dette viruset kan forårsake forkjølelsessår bare én gang, og deretter ligge i dvale for resten av hennes liv, eller barnet ditt kan lide utbrudd for resten av hennes liv.

A Kiss

Babyen kan ha smittet av viruset som forårsaker forkjølelsessår fra et kyss på munnen. Folk som bærer herpes simplex virus passere viruset sammen gjennom fysisk kontakt med sår. Så hvis en venn eller et familiemedlem opplevde en kald sår utbruddet og kysset barnet på leppene, kan vedkommende ha gitt henne viruset. Viruset kan også være aktiv i en person som ikke opplever en synlig avslapnings. Hvis viruset er sovende eller inaktive, kan en person ikke gi det til en annen person.

Vaginal Canal

En baby kan også smittes av viruset for forkjølelsessår under fødselen. Hvis mor har genital herpes i hennes vaginal kanalen under fødsel, kan hun passere viruset til barnet hennes. Type 2 kan forårsake sår i underlivet eller munnen. Ifølge American Social Heath Association, mødre er mer sannsynlig å infisere sine barn med viruset hvis de kontrakt herpes sent i svangerskapet, fordi mor ikke har bygget antistoffer mot viruset ennå. Mødre trenger disse antistoffer for å beskytte sine ufødte barn mot viruset. Men mødre som kontraherte genital herpes før å bli gravid allerede har antistoffer for å beskytte barnet, slik at de er mindre tilbøyelige til å passere viruset til barnet sitt.

Kjøkkenutstyr

Babyen kan ha oppstått forkjølelsessår i munnen hennes fordi hun delte et redskap, for eksempel en skje eller gaffel, eller en kopp med en person aktivt bærer herpes simplex virus. Smitte skjer mye som med et kyss. Selv om en kald sår ikke hadde brutt ut på den voksnes munn-området, han fortsatt kunne ha gitt barnet viruset gjennom sin infisert spytt.

Leker

Babyen kan bli infisert med den kalde sår viruset ved å dele leker med et annet barn som bærer viruset. Babyer og små barn satt ofte leker i munnen. Hvis barnet eller barnet har et forkjølelsessår utbrudd eller viruset er aktiv i spytt, de kan passere på viruset ved å sette leken i munnen, noe som gir leken til et annet barn for ham å sette i munnen.