Digidexo.com

Infant Peyronies sykdom behandling

Peyronies sykdom oppstår når det er en skarp kurve i penis. For noen spedbarn, oppstår Peyronies sykdom uten symptomer, men kan føre til problemer med ereksjon senere i livet. Den unormalt innebærer akkumulering av fibrøst vev i penis og forårsaker varierende grader av dysfunksjon.

Progresjon

Peyronies ofte begynner med en følelse av fasthet i penis. Den arrvev kan øke i størrelse og føre til penis for å bøyes langs det området av fasthet. Misdannelse av penis kan øke over tid og kan gjøre samleie vanskelig. Mengden av inflammasjon og alvorlighetsgraden kan endres. Hvis tilstanden forblir ubehandlet, kan det føre til en permanent deformitet av penis.

Årsaker og symptomer

Årsaken Peyronies sykdom er ikke kjent, noe som ofte gjør behandlingen vanskelig og kan føre til avkorting av penis. Arrvev utvikler seg i penis, forårsaker den til å bøye. En kraftig bøy, en skade eller et kateter kan fungere som kilder til Peyronies. Noen ganger kan smertene oppstå, spesielt hvis penis er erigert. Andre symptomer er herdet områder på penis og snor-lignende lesjoner under huden.

Behandling

Ifølge Mayo Clinic, vitamin E og noen stoffer kan redusere hevelse. Selv kortison eller steroid injeksjoner blir ofte anvendt direkte i arr, er denne behandlingsmetoden sjeldent vellykket. Kirurgi hjelper ofte et barn med Peyronies sykdom ved å fjerne noe av arrvev, og å skape en pode fra et annet sted i kroppen. En av de andre alternativene for behandling kan innebære en penisprotese senere i livet å hjelpe i vinkelen på penis.

Risikofaktorer

Hvis en far eller bror har Peyronies sykdom, har et barn en høyere sannsynlighet for å ha Peyronies. Forekomsten av Peyronies sykdom øker med alderen. Andre risikofaktorer inkluderer bindevevssykdom, diabetes, bruk av tobakk og bekkenskade.

Diagnose

Legen vil ta en helse historie av barnet og familiemedlemmer, samt gjennomføre en fysisk eksamen. Leger vil kontrollere penis for å finne mengden av arrvev, så vel som dens område. Noen leger også måle penis å bruke begynnelsen lengde som et utgangspunkt for å bestemme om penis har forkortet som følge av Peyronies. En ultralyd kan også hjelpe sjekke penis ved å se etter abnormaliteter og graden av krumning.