Digidexo.com

Tegn og symptomer på menneskelig Rabies

Tegn og symptomer på menneskelig Rabies


Rabies er et virus som kan spre seg til et menneske som har blitt bitt av en infisert dyr. Menneskelig rabies-smitte i USA er relativt sjelden fordi behandling og vaksiner er lett tilgjengelig. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er rabies mest sannsynlig å infisere ville dyr som vaskebjørn, coyoter, flaggermus og stinkdyr. Hvis du blir bitt av noe vilt dyr, er det viktig at du er testet for rabies. Symptomer utvikler ikke før sykdommen når sin endelige og tragisk slutt.

Primære symptomer

Det er mulig for at viruset skal forbli asymptomatisk i opptil ett år etter infeksjon. Den tidligste symptom på rabies er ofte en kriblende følelse rundt bittet. Du kan utvikle en trekning i området rundt bittet som infeksjonen sprer seg til musklene dine. Utvikling av disse symptomene markerer slutten av inkuberingsperioden.

Sekundære symptomer

Når inkubasjonstiden slutter, går rabies smitte prodromal fase. Som rabies virus spres gjennom systemet ditt, vil du utvikle mer synlige symptomer, og noen av dem - for eksempel muskelsmerter, sår hals og feber - ligne influensa. I denne fasen, kan du bli ekstremt følsom for lyder og lys.

Endelige Symptomer

Den siste fasen av rabies kalles akutt nevrologisk perioden. I denne fasen har den virusinfiserte sentralnervesystemet. Du kan begynne å føle seg engstelig og selv utviser voldelig atferd. Andre nevrologiske symptomer inkluderer hallusinasjoner og depresjon. Dette er også når du vil vise symptom oftest assosiert med rabies: vannskrekk eller frykt for vann. I tilfelle av rabies, refererer galskap skumdannelse ved utløpet. Dette er forårsaket av den manglende evne til å svelge, og kjeven lammelse. Spyttet bygger seg opp i munnen, og vises skummende. Prognosen på dette punktet er svært dårlig. De fleste pasientene dør innen en uke etter at den akutte nevrologiske periode begynner, fra hjertestans. Andre pasienter blir lammet, skli inn i koma og dø.

Diagnose

Rabies infeksjon kan ikke bli diagnostisert før primære symptomer. Hvis du har blitt bitt av et vilt dyr og stiller symptomer, er kroppen din produserer rabies antistoffer. Legen vil bestille en blodprøve for å identifisere disse antistoffene for å bekrefte diagnosen.

Behandling

Noen bitt av et vilt dyr bør få en rabiesvaksine. Det er et lite vindu av tid mellom bittet og infeksjonen utbruddet når en rabiesvaksine vil hindre at sykdommen utvikler seg. Dessverre, kan en person som viser symptomer og har en bekreftet rabies diagnose ikke bli kurert. Legen vil behandle symptomene når de oppstår. Når symptomene på rabies er åpenbar, er det nesten alltid dødelig sykdom.

Forebygging

Aldri nærme seg et vilt dyr uansett hvor liten. Lær barna å holde en trygg avstand mellom seg selv og noen dyr de kan støte på. Beskytt husdyr fra å bli smittet ved å ha dem vaksinert. Hus kjæledyr som ikke mottar en rabiesvaksine kan bli smittet hvis de blir bitt av en infisert dyr. Når kjæledyret ditt er infisert, vil han utvikle de samme symptomene på raseri som ville menneskelig og kan angripe deg. Hvis du bor i et område som har rapportert tilfeller av menneskelig rabies, skal du motta den rabiesvaksine.