Digidexo.com

Symptomer på MRSA i blodet

Meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) er en bakterieinfeksjon forårsaket av Staphylococcus aureus bakterier. MRSA er ikke et vanlig helseproblem, men det krever spesiell oppmerksomhet på grunn av dens tendens til å invadere kroppen raskt og forårsake store skader og dødsfall når ubehandlet.

Identifikasjon

Når MRSA kommer inn i blodet, blir sykdommen stadig livstruende. På utsiden kan hud abscesser øke i antall. Internt abscesser kan dannes på organer og andre steder i kroppen. Blodforgiftning eller sepsis oppstår når blodinfeksjon setter inn. Infeksjonen kan utløse et fall i blodtrykket, noe som fører til organsvikt og septisk sjokk. Leddsmerter forårsaket av septisk artritt er en indikator på at MRSA er i blodet. Infeksjon kan invadere benmargen, som fører til osteomyelitt. Meningitt resultater fra infeksjon i vevet rundt hjernen og ryggmargen, som kan være et direkte resultat av MRSA i blodet. Lungene kan erverve infeksjonen, forårsaker lungebetennelse. Endokarditt eller infeksjon av foringen rundt hjertet kan forekomme. Til slutt, kan legemet gå inn anafylaktisk sjokk, som er kroppens allergisk reaksjon mot sin egen MRSA-infisert blod.

Effekter

Symptomene som produseres avhenger av hvor MRSA sprer seg fra blodet. Alvorlig blodforgiftning kan raskt føre til anafylaktisk sjokk, som kan resultere i koma eller død. Lungebetennelse fører til pustevansker, hoste og brystsmerter. Septic leddgikt forårsaker ekstrem smerte i leddene. Osteomyelitt forårsaker dyp bensmerter body-wide. Hjerte abnormiteter, brystsmerter eller hjertefeil kan oppstå fra endokarditt.

Forebygging / løsning

Spredningen av MRSA skjer ved å få bakterier på et åpent sår. Mesteparten av tiden, dette skjer i sykehus via IV-områder, sår eller andre åpen hud. Grundig håndvask av alle som behandler pasienten og unngå å berøre åpne sår av pasienten redusere risikoen for å få MRSA. Utenfor sykehuset, de samme prinsippene gjelder å forebygge MRSA. Dekke opp sår og ikke berøre dem med mindre helt nødvendig, og i slike tilfeller bare etter vask hendene grundig. Vancomycin er et antibiotikum som MRSA svarer godt til.

Misforståelse

De fleste vil ikke ha et problem med MRSA. Unge voksne som er friske er på det laveste risiko for å anskaffe MRSA. Men de med nedsatt immunforsvar, for eksempel eldre eller spedbarn, er i faresonen for å utvikle MRSA. Selv med de lave sjansene for MRSA utvikle, bør alle være klar over risikoen og de enkle måter å holde risikoen for MRSA utvikling på et minimum.

Advarsel

Hvis en person har noen tegn eller symptomer på MRSA-infeksjon, er det viktig at han søker medisinsk behandling umiddelbart. MRSA forårsaker alvorlige medisinske problemer og kan føre til døden hvis venstre ubehandlet.