Digidexo.com

Tegn og symptomer på hjerneskade hos nyfødte

Tegn og symptomer på hjerneskade hos nyfødte variere sterkt, avhengig av årsaken og alvorligheten av skaden. Noen symptomer på hjerneskade er synlige umiddelbart ved fødselen, mens andre ikke presentere seg fram til barnet begynner å vise utviklingsproblemer. Ofte, hvis disse skiltene blir oppdaget tidlig, vil legene kunne behandle barnet for å hjelpe lindre symptomene og hjelp i barnets utvikling; imidlertid er mest hjerneskade irreversibel.

Utseende

En av de første gjenkjennelige tegn til hjerneskade hos nyfødte er babyens utseende. Selv om ikke alle hjerneskadde nyfødte har forskjellige funksjoner, fysiske abnormiteter er et vanlig tegn på en mer alvorlig feil.

Babyer som er veldig små, og / eller har unormalt små hodeskaller kan ha lidd av hjerneskade. Andre fysiske symptomer på hjerneskadde babyer inkluderer problemer med å fokusere øynene, en unormalt stor panne, en deformert ryggraden, og rare ansiktstrekk.

Temperament

Et annet tidlig tegn på hjerneskade hos barn er en unormal temperament. Mens alle nyfødte har en tendens til å gråte ofte, hvis barnet ditt er overdrevet og uforklarlig masete, vil ikke spise, og vil ikke sove liggende, som sunne babyer gjør, kan han eller hun har opplevd hjerneskade. Det er imidlertid viktig å huske at alle babyer er forskjellige, og disse symptomene ikke nødvendigvis indikerer hjerneskade hos barnet ditt.

Hjerneskadde babyer har ofte uregelmessig søvnmønster, og har en tendens til å sove mye eller svært lite.

Utviklingsmessige forsinkelser

Når babyen begynner å utvikle seg, kan forsinkelser i å nå visse milepæler indikerer hjerneskade som faktisk har vært til stede fra fødselen av. Hvis barnet ditt ikke forverres med en normal hastighet (krypende, gå, snakke, og toalett trening til forventet alder), kan hjerneskade være å klandre. Kun legen kan avgjøre om dette er sant.

Andre tegn og symptomer

Avhengig av hvilken type skade babyens hjerne har lidd, kan ulike symptomer presentere seg selv. Noen andre symptomer på hjerneskade hos babyer inkluderer pustevansker, kramper, og lav eller varierende kroppstemperatur. Hjerneskadde nyfødte kan også ha misfarget, gulsott hud.

Hjerneskadet barn noen ganger vise symptomer som bare er synlig når en medisinsk faglig løyper tester. Slike symptomer inkluderer hydrocephalus (et overskudd av cerebrospinalvæsken) og periventricular leukomalacia (oppmykning av hjernen).

Typer

Det finnes mange typer spedbarn hjerneskade. Nedenfor er bare noen få eksempler.

Kjerneicterus oppstår som røde blodlegemer naturlig brytes ned i barnets kropp på en overdreven hastighet. Dette fører til en opphoping av billirubin, et stoff som kan være giftig i høye nivåer. Den mest fremtredende symptom på kernicterus er svært gulsott hud. Effekter av kernicterus inkluderer cerebral parese, kramper en spastisitet, mental retardasjon, og hørselstap.

Cerebral parese er en lidelse forårsaket av permanent, alvorlig hjerneskade hos nyfødte, enten før eller etter fødselen. Cerebral parese kan være forårsaket av en infeksjon under svangerskapet, en prenatal hjerneslag, eller mangel på oksygen under fødselen, blant mange andre ting. De mest fremtredende symptomene på cerebral parese hos nyfødte er beslag, spastiske bevegelser og fysiske defekter.