Digidexo.com

Nebulizer Vs. Inhalator

Inhalatorer og nebulizers er begge brukes til å levere astma og andre luftveis medisiner til berørte personer. I mange tilfeller, er de brukt i løpet av akutte astmaanfall, men de kan også brukes til å levere daglige preventive legemidler. Astma er en alvorlig luftveis tilstand der luftveiene blir blokkert eller innsnevret, forårsaker hoste, piping i brystet og pustevansker. De fleste som har astma vil ha foreskrevet medisiner, vanligvis inhalert via forstøver eller inhalator, som brukes i tilfelle en akutt astmaanfall. Noen mennesker også er foreskrevet inhalerte medisiner tas daglig for å forebygge symptomer.

Størrelse

Inhalatorer er mye mindre enn nebulizers og kan lett bæres i en lomme, veske eller liten pose. Fordi de er små, kan inhalatorer være feilplassert, så det er en god idé å holde dem hvor du er sannsynlig at du trenger dem, for eksempel i en ryggsekk eller vesken, og i bilen. Nebulizers er større maskiner som vanligvis krever en elektrisk stikkontakt for å bruke. Noen nebulizers er også batteridrevet, noe som gjør dem mer portable.

Typer Inhalers

Det finnes to typer inhalatorer. Inhalatorer med doseringsinnretning, eller MDIs, arbeid som en sprayboks. Disse inhalatorer levere små doser av den foreskrevne medisinen til enten lindre akutte symptomer eller forhindre astmasymptomer. Tørrpulverinhalatorer også levere astmatiske midler, men det er en tørr, pulverformet medikament som inhaleres pasienter i stedet for en tåke.

Hvordan de brukes

Begge nebulizers og inhalatorer levere medisiner for å hjelpe pasientene puste lettere, men de brukes ganske annerledes. Begge typer inhalatorer raskt å administrere en dose av medisinen. Pasientene setter inhalatoren i munnen og skyv beholderen for å få en dose. Nebulizers ta lengre tid å levere medisiner, vanligvis omtrent fem til ti minutter. Den forstøver skaper en tåke som pasienten puster inn, enten gjennom en ansiktsmaske eller via et munnstykke som holdes foran nese og munn.

Inhalator Fordeler

Inhalatorer er et godt valg for folk som er aktive eller for de som har astma har en tendens til å være forårsaket av trening eller fysisk aktivitet. Fordi inhalatorer er bærbare, er det lett å ha en på hånden på softball eller fotballbane hvis du har et astmaanfall. Barn med astma kan også holde en inhalator på hånden i sykepleierens kontor, noe som gjør behandlingen enklere, mens på skolen. Inhalatorer også gi rask behandling, med pasienter som kan administrere en dose på bare noen få sekunder.

Forstøver Fordeler

Nebulizers er mye lettere for små barn å bruke. Faktisk kan mange astma medisiner ikke gis via inhalatoren til barna er ca 6 år gammel. Inntil da, de foreskrevne medisiner må administreres via forstøver. Alle barn må gjøre for å motta medisiner via forstøver er å sitte stille mens enten iført en ansiktsmaske eller holde et munnstykke i nærheten av munn og nese.