Digidexo.com

Fysioterapi Teknikker for Tennis Elbow

Tennis albue er en skade som skyldes bruk av albuen for mye på en måte som legger for mye stress og belastning på den laterale epicondyle. Stammen bevirker at kappen rundt sene for slitasje, som fører til skader og rifter som kan være mikroskopisk eller omfattende. Fysioterapi er viktig å hjelpe albuen helbrede og forebygge fremtidige skader.

Hevelse Reduksjon

Hvis du har tennisalbue, vil isen bli din nye bestevenn. Når tilstanden er på sitt verste, bør du være glasur albuen i tjue minutter annenhver time. Som tilstanden bedres, bør du ise albuen etter en større virksomhet, herunder ved slutten av hver fysioterapi økt. Is massasje kan også anvendes i fysioterapi. Ice massasje bruker en stor isbit å massere området i fem til syv minutter.
En annen måte å redusere hevelse rundt senen er å ta over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen. Dette vil redusere smerte og hevelse.
Rest, komprimering og heving er også gode metoder for å redusere hevelse eller hindre mer hevelse fra å komme inn i albuen. Hvis tennisalbue er alvorlig, kan det hende du trenger en kortison skutt i albuen. Selv om dette er et effektivt anti-inflammatorisk metoden og reduserer smerte, bør du ikke ha for mange Kortison skudd da dette kan svekke senen, som fører til et brudd.

Øvelser

Del av å ha en sunn ledd gjør at den er både sterk og fleksibel. Du trenger både for å forebygge skader. Styrke gir støtte mot stress mens fleksibilitet elastisitet å trekke og slite. Noen øvelser bør gjøres gradvis, økende strekningen eller vekt.
Strekninger er enkelt å gjøre og kan gjøres hvor som helst. Gjør dem i morgen og kveld, samt før og etter enhver aktivitet. Holder du armen foran deg, dra fingrene opp til himmelen og hold. Deretter trekker dem ned mot tærne. Ta med armen bak hodet, bøye i albuen. Hold et håndkle i hånden og ta tak i det, trekke forsiktig med den andre hånden bakfra baken.
Å bygge styrke i albuen, gjør armhevinger og triceps extensions. Du ønsker også å utføre håndleddet krøller så lenge dette ikke medfører noen mer smerte. Klemme en ball eller motstand Gripper er også en god måte å bygge underarm styrke.

Andre Fysioterapi Komponenter

Hvis du har en alvorlig tennisalbue tilstand, kan din fysiske terapeut bruke andre metoder for å bidra til å redusere smerte og helbrede albuen. Kortison krem ​​kan bli gnidd på albuen med en elektrisk strøm pulset over det for å hjelpe huden absorbere fløte mer effektivt. Dette er et alternativ til kortison skudd, noe som kan gjøres oftere. Ultralyd og varme kan også hjelpe albuen til å helbrede.
Din fysioterapeut kan også gi deg en orthotic spenne eller stropp til å bruke mens du utfører aktiviteter som forårsaker problemet. De kan også anbefale å konsultere med eksperter i idrett eller aktivitet stresse albuen. Teknik endringer kan i stor grad redusere problemet og hindre fremtidige flareups.