Digidexo.com

Grunner for Bone Marrow Test

Benmargs er det myke vevet inne noen av bein i kroppen. Som benmarg skaper blodcellene i kroppen, holder den en mye informasjon om blodrelaterte sykdommer. En test kan gjøres ved å sette inn en tynn nål inn i benmargen for å fjerne noen celler eller et stykke av vevet kan fjernes.

Diagnostisere betingelser

En lege vil kreve en benmargstest når en antatt sykdom må bekreftes eller å finne en bestemt tilstand. Er det normalt gjøres når unormale typer eller antall røde eller hvite blodceller er funnet.

Vurdere Stage of Tilstand

Hvis en tilstand har blitt diagnostisert legen vil bruke resultatene fra benmargen tester for å fastslå hvor avansert tilstanden er.

Monitor Behandling av tilstand

Under behandlingsprosessen legen vil gjennomføre oppfølgende tester for å måle effekten av terapien. En benmargs test brukes for en rekke kreftbehandlinger, inkludert leukemi.

Anemi

Folk som er blodfattig ikke har nok røde blodceller. I noen mennesker, kan denne tilstanden ikke bli diagnostisert korrekt uten en benmargsbiopsi.

Transplantasjoner

Familiemedlemmer eller andre givere kan donere benmarg til pasienter som trenger en benmargstransplantasjon. For å fastslå om donorens benmarg er egnet, må en test som skal gjøres på forhånd.