Digidexo.com

Hvor effektiv er sæddrepende Lube?

Hvor effektiv er sæddrepende Lube?


Kvinner som ønsker å forhindre graviditet har mange prevensjon alternativer tilgjengelige for dem, og de bestemmer seg for det beste man trenger forskning. En av de viktigste spørsmål å stille er hvorvidt en bestemt form for prevensjon er effektivt. Hvis du vurderer å bruke en sæddrepende glidemiddel som din viktigste form for prevensjon, ta litt tid å lære om dens effektivitet, fordeler og risiko før du gjør.

Effektivitet

Ifølge en studie omtalt av Family Health International, sæddrepende produkter, inkludert smøremidler, har en 26 prosent strykprosent for vanlig bruk i det første året av bruk. Planned Parenthood indikerer at sæddrepende produkter vil mislykkes 15 prosent av tiden med perfekt bruk, og 29 prosent av tiden med vanlig bruk. Dette er en av de høyeste feilrater blant aksepterte prevensjon alternativer, men disse produktene gjøre lavere risiko for å bli gravid når ingen annen prevensjon alternativet er tilgjengelig.

Hvordan fungerer de

Sæddrepende glidemiddel er skum eller gele som inneholder kjemikalier som dreper eller skader sperm med den hensikt å forhindre graviditet ved å holde sperm fra å forene med egg. Den viktigste kjemiske bestanddelen i sæddrepende smøremidler er nonxynol-9 (N-9). I tillegg til å gi mulighet for graviditet beskyttelse, disse produktene også fungere som en vaginal smøremiddel, styrke glede for paret under samleie når naturlig smøring er ikke tilstrekkelig. Sæddrepende glidemiddel gir ingen påvist beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer.

Fordeler

Sæddrepende glidemiddel gir smøring samt prevensjon. De kan bæres diskret i lommen eller vesken. De krever ikke en resept fra legen, heller ikke de trenger å være forsiktig på plass til den enkelte. De fleste drugstores bære disse produktene, noe som gjør dem enkle å kjøpe, og de er trygge å bruke mens du ammer. De har ingen virkning på den hormonbalansen i en kvinnes kropp. Bruk av sæddrepende middel er lett, noe som gjør dette prevensjon alternativet en som ikke forstyrrer med samleie opplevelse.

Risiko

Nonoksynol-9 noen ganger irriterer vevet inne i en kvinnes kropp, øke sin risiko for å pådra en seksuelt overført infeksjon eller urinveisinfeksjon. Det kan også føre til ubehag for noen brukere, både mannlige og kvinnelige. Den største risikoen ved bruk av en sæddrepende glidemiddel er risikoen for graviditet, da dette er en av de minst effektive prevensjonsmetoder. Sæddrepende glidemiddel kan være rotete å bruke, og kan lekke ut av skjeden etter samleie. Mange kvinner bruker sæddrepende produkter feil siden de kan kjøpes over disk, noe som betyr at kvinnens lege ikke har sjanse til å forklare riktig bruk for henne.

Bruk

Sæddrepende smøremidler må plasseres inn i skjeden før å ha samleie, og de fleste produkter må forbli i skjeden i 10 til 15 minutter før samleie oppstår å gi tilstrekkelig beskyttelse. De også mister sin effektivitet én time etter innsetting, slik at par trenger å ta hensyn til tid og bruke mer glidemiddel hvis en time har gått. Kvinner som bruker sæddrepende smøremidler bør ikke douche i minst seks timer etter samleie. Spermicider kan brukes sammen med en annen form for prevensjon, som et pessar eller kondom, for maksimal effektivitet.