Digidexo.com

Definisjon av chelation

Chelation - som kommer fra det greske ordet "chele", som betyr klo - betyr å ta ut eller fjerne en uønsket substans. Chelation er et begrep som brukes i medisinsk og helsevesenet feltet knyttet til fjerning av giftige stoffer fra kroppen.

Kjemisk Definition

I henhold til den elektroniske Chemistry Dictionary, er chelatering "dannelse eller nærvær av bindinger (eller andre attraktive interaksjoner) mellom to eller flere atskilte bindingsseter innenfor den samme atom. En molekylær enhet der det er chelatering (og de tilsvarende kjemiske arter) er kalt en "chelat. ' "

Medisinsk definisjon

Ifølge medisinske ordbøker, er chelatering den prosessen som et molekyl som omslutter og binder seg til et metall og fjerner den fra vevet.

Health Care Definition

Chelation terapi i helsevesenet feltet er en behandling der en aminosyre, EDTA, blir satt inn i blodet via en blodåre å gripe inn giftige metaller i kroppen din. Ifølge American Cancer Society, "chelation terapi ved hjelp av EDTA, har blitt godkjent av US Food and Drug Administration (FDA) som en behandling for blyforgiftning i mer enn førti år."

Behandling

Når EDTA kommer inn i blodet, fester det seg til å lede eller andre giftige metaller. Disse metallene blir deretter spylt fra kroppen gjennom urinen.

Process

Chelation terapi bør gjøres av en kvalifisert, lisensiert, lege. Det kan gjøres på et legekontor på poliklinisk basis. EDTA vil bli langsomt dryppet intravenøst ​​inn i systemet og sykle gjennom blodet. Denne prosessen kan ta opptil tre timer. EDTA vil strømme gjennom blodet og chelatdanne inn giftige stoffer som skal spyles senere når du tisser. Legen din vil sannsynligvis anbefale 20 til 50 chelation behandlinger over flere måneder.

Risiko

Risikoen forbundet med chelation kan være livstruende. Nyresvikt er kjent for å forekomme i sjeldne tilfeller. Hjertesvikt er dokumentert som en risiko i chelation terapi. Overskudd av fjerning av kalsium fra kroppen er vanlig, men legen vanligvis vil gi et kalsiumtilskudd for å løse dette problemet. Hovne og betente vener på stedet av intravenøs væske drypp kan også forekomme.