Digidexo.com

Er bromelain dårlig for håret?

Er bromelain dårlig for håret?


Ettersom etterspørselen etter naturlige hårpleieprodukter vokser, øker også interessen for de ulike kosttilskudd som kan påvirke på hårvekst.

Hva er Bromelain?

Bromelain - også kjent som ananas ekstrakt - er et fordøyelsesenzym ekstraheres fra frukten, og stammen av en ananas plante. Det er et proteolytisk enzym, noe som betyr at det hjelper med fordøyelsen av proteiner.

Bromelain og hår

Håret er laget av protein, og det er kjent at personer med lav-protein dietter er utsatt for hårtap og håravfall.

Det er antatt at siden bromelain kan bidra til sammenbrudd protein, økt absorpsjon av protein i blodet fordeler andre systemer i kroppen, som for eksempel hud, og i forlengelsen, hårsekken helse og hår. Resultatet kan bli raskere hårvekst.

De positive eller negative effekter av bromelain på håret er fortsatt til behandling. Det står til grunn, men hvis du opplever negative bivirkninger fra bruk av bromelain, at det kan negativt også påvirke huden, hårsekkene og hår.

Andre bruksområder

Folk bruker bromelain for en rekke årsaker: som en anti-inflammatorisk, for bihuleproblemer, fordøyelsesproblemer, for å behandle brannsår og utslett, stølhet og slitasjegikt, og som et kosttilskudd.

Ifølge National Institutes of Health, er den vitenskapelige bevis som beviser effekten av bromelain uklart. NIH priser bevisene som støtter bromelain bruk som en anti-inflammatorisk som "god".

Risiko

Som med alt svelget eller brukt lokalt, allergi er mulig. Andre bivirkninger er magesyke, diaré, økt sjanse for blødninger og døsighet.

Ikke ta eller bruke bromelain hvis du er foreskrevet noen blodfortynnende, anti-inflammatoriske legemidler (inkludert aspirin, ibuprofen, naproxen), platehemmende medisiner, benzodiazepiner eller alkohol. Det betyr ikke kommunisere godt med ginko beloba, hvitløk, så Palmetto, sink eller tobakk.

Bromelain er ikke anbefalt for kvinner som er gravide eller ammer.

Legens råd

Før du tar bromelain, snakk med legen din; spesielt hvis du har en medisinsk tilstand eller er ta medisiner.