Digidexo.com

Behandlinger for postnasal drypp

Postnasal drypp er en vanlig tilstand hvor sinus hulrom munner ut på baksiden av halsen og inn i magen. Sunn bihulene er stadig produserer et tynt lag av slim som holder dem fuktig og ren, men når sinus hulrom blir irritert det overproduces og tykner slimet, forårsaker ubehag og overdreven drenering. Postnasal drypp kan påvirke folk forskjellig. Noen opplever det på en daglig basis, mens andre kanskje bare opplever tilstanden under en kald eller allergisk reaksjon.

Diagnose

For å behandle postnasal drypp effektivt, må man ha riktig diagnose. Postnasal drypp er forårsaket av sesong allergier, sykdom eller irritasjon fra omgivelsene. Personer med sesongmessige allergier kan lett gjenkjenne postnasal drypp som følge av endringen i sesongene. Postnasal drypp kan også være forårsaket av sykdom, slik som forkjølelse eller bihulebetennelse (bihulebetennelse). Til slutt kan det være forårsaket av luftforurensning eller den drastiske endring i lufttemperatur og fuktighet.

Behandling

Dersom postnasal drypp er forårsaket av allergier, ta en 24-timers, over-the-counter antihistamin daglig for varigheten av allergi sesongen. Hvis tilstanden er et resultat av vanlig forkjølelse, ta en over-the-counter decongestant. Hvis det er på grunn av en bihulebetennelse, se en lege for å få på resept antibiotika. Hvis miljøspørsmål luftforurensning eller er årsaken, kan du bruke saltvann spray hver time og sove med en luftfukter på 40 prosent luftfuktighet.

Time Frame

Behandlingen for postnasal drypp er avhengig av årsaken. Hvis årsaken er av sesongmessige allergier, kan tilstanden vare så lenge sesongen. For de som lider av kronisk bihulebetennelse, kan postnasal drypp trenger å bli behandlet gjennom en mannsalder. Hvis det er resultatet av en vanlig forkjølelse eller sinusitt, deretter lindring tar bare tre til fem dager, avhengig av varigheten av kulde eller infeksjon.

Forebygging

Den mest effektive måten å forebygge postnasal drypp er å ta en decongestant ved første tegn på tette bihuler eller utslipp. Decongestant vil tørke opp overdreven slim i sinus hulrom, hindrer det drypper på baksiden av halsen. Drikker minst seks 8-oz. glass vann vil også hjelpe kroppen rense seg selv ut og gjøre slimet tynn og lett uttrykk fra kroppen.

Komplikasjoner

I alvorlige tilfeller kan mennesker som lider av kronisk bihulebetennelse oppleve bivirkninger fra overforbruk av antibiotika. Antibiotika er ment å brukes svært sjelden, men de er den eneste effektive måten å kurere infeksjonen. Overforbruk av antibiotika kan gjøre en person mer utsatt for bakterier og immune mot vanlige antibiotika.