Digidexo.com

Spinal stenose Relief

Spinal stenose Relief


Spinal stenose skjer når ryggraden smalner, legger press på ryggmargen eller nerver, ifølge Mayo Clinic. Det er en type av slitasjegikt. Som et resultat, kan du oppleve smerte, prikking eller nummenhet i nakke, rygg, skuldre eller armer. Symptomene avhenge av det sted hvor ryggraden smalner. Avhengig av alvorlighetsgraden av disse symptomene, har du flere alternativer for lettelse.

Medisinering

Analgetika som Tylenol gi smertelindring, men ikke redusere betennelse som kan oppstå i stenose. Å redusere betennelse, bør du vurdere å bruke ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAID) som over-the-counter ibuprofen eller acetylsalisylsyre. Reseptbelagte NSAIDS at du kan finne mer effektive er også tilgjengelig.

Chondroitin sulfate og glukosamin er over-the-counter kosttilskudd som har vist positive effekter på slitasjegikt, men ikke spesifikt på stenose, ifølge Mayo Clinic. Fordi de kan forstyrre andre medisiner, snakk med legen din før du starter disse kosttilskudd.

Kortikosteroider kan gi lindring fordi de undertrykke inflammasjon, og kan bli injisert direkte inn i spinalvæske. På grunn av alvorlig bivirkning potensial, vil legen din sannsynligvis ikke bruke et kortikosteroid injeksjon mer tre ganger i året.

Alternative behandlinger

Fysioterapi, akupunktur og kiropraktikk behandlinger kan alle gi lindring fra spinal stenose. Legen din kan forskrive fysioterapi og øvelser som hjelper deg å opprettholde bevegelse i ryggraden og styrke magemusklene. Svømming og bruker en øvelse sykkel kan også hjelpe deg forsiktig tilstand disse områdene.

Vurdere å bruke akupunktur for å lindre ryggsmerter. Ifølge National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer, har akupunktur dratt noen mennesker med denne type stenose smerte.

Kiropraktisk behandling innebærer manipulere ryggraden for å gjenopprette normal bevegelse. Noen rapporterer lindring ved hjelp av denne teknikken fordi det øker avstanden mellom ryggvirvlene og reduserer press på ryggmargen.

Kirurgi

Det finnes to hovedtyper av kirurgi som kan gi lindring for spinal stenose: en delvis eller fullstendig laminectomy eller spinal fusjon. En laminektomi fjerner alt eller deler av lamina, som er benet i løpet av spinalkanalen, for å få mer plass til nervene. En spinalfusjon kan gjøres på samme tid eller utført separat. Det innebærer sikring av vertebra sammen og er spesielt effektiv hvis ryggvirvlene glir over hverandre.

The Mayo Clinic advarer at kirurgi er ikke en kur-all behandling for spinal stenose. Fordi det stopper ikke degenerative prosessen, kan symptomene komme tilbake. Det kan være lurt å konsultere legen din før du tar noen beslutninger om spinal stenose.