Digidexo.com

Hvordan behandle Bipolar Angst og depresjon

Angst og depresjon er to av de viktigste komponentene i bipolar lidelse og kan føre til episoder av langvarig depresjon. Hvis venstre ubehandlet, angst og depresjon kan føre til en forverring av den enkeltes tilstand og symptomer, som ofte resulterer i alvorlige sosiale og mellommenneskelige problemer, farlige eller skadelige tanker og til og med selvmord. Av disse grunner er det viktig å behandle bipolar angst og depresjon i et tidlig stadium, før innleggelse er nødvendig.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle Bipolar Angst og depresjon

•  Hold en journal av stemninger og følelser. Holde en journal av humør og følelse variasjoner kan hjelpe en person gjenkjenne når han går inn i en depressiv scene eller opplever forhøyede nivåer av angst. Hvis den enkelte er i stand til å gjenkjenne en endring i atferd mønstre på et tidlig stadium og søke medisinsk behandling umiddelbart, kan han eller hun unngå å oppleve et fullverdig depressiv episode, mellommenneskelige problemer, ekstrem sosial fobi eller andre angst-indusert problemer.

Snakk med psykiater eller mental helse ekspert og spør om ulike medikamenter. Fordi depresjon og angst er to av de mest farlige symptomer på bipolar lidelse, er det viktig å søke hjelp hvis den enkelte føler han går inn i en depressiv fase eller lider av økt angst. Stemningsstabiliserende medikamenter som litium og antiepileptika, antidepressiva og selv antipsykotika kan bidra til å redusere depressive tanker og angst.

Individer som lider av angst ofte lider av søvnløshet, som ytterligere kan øke angst. I ekstreme tilfeller av angst og søvnløshet, kan en lege foreskrive sovetabletter i tillegg.

Begynne eller fortsette terapitimer. Å snakke med en kvalifisert og erfaren mental helse profesjonell kan hjelpe bipolar individ lære å takle angst og depressive episoder.

Kanskje den viktigste type terapi for personer som lider av bipolar lidelse er kognitiv atferdsterapi, som lærer enkeltpersoner hvordan du kan endre negative tanker, atferd og mønstre. Enkeltpersoner kan lære å gjenkjenne og endre de faktorene som bidrar til angst og depresjon.

Mellommenneskelige og sosiale rytme terapi kan hjelpe enkeltpersoner forbedre sine sosiale ferdigheter og kan gi ferdigheter for å redusere sosiale fobier og sosial angst.

Psykoeduka terapi lar enkeltpersoner til å gjenkjenne tidlige tegn på manisk depresjon, noe som resulterer i tidligere, mer effektiv intervensjon.

Hvis en person ikke svarer til medisiner og terapi, kan elektrosjokk terapi også benyttes. Elektro-krampaktige sjokkterapi ser ut til å være svært effektiv, hjelpe opp til 75 prosent av personer som opplever selvmordstanker. Pasienten blir satt under anestesi og gitt 30- til 90-andre elektriske støt.

føre en sunn livsstil. Får rikelig med mosjon og søvn, unngå narkotika og alkohol og følge en konsekvent daglige timeplan kan bidra til å holde depresjon og angst i sjakk. Bortsett fra å tjene som en distraksjon, endorfinene trening frigjør inn i kroppen, noe som kan bidra til å avverge depressive episoder. Å få nok søvn er sannsynlig å redusere angst nivåer, redusere sjansene for alvorlige angstrelaterte problemer. Narkotika og alkohol er kjent for å forverre symptomene på bipolar lidelse, og kan også ha farlige interaksjoner med eller redusere effekten av mange av medisiner individer ta for å kontrollere sine symptomer.

Opprettholde en mer eller mindre uforanderlige daglige rutine kan også redusere angst nivåer og gir den enkelte til å føle deg mer kontroll over hans eller hennes liv.

Søke støtte fra venner og familie. Familie-fokusert terapi er en terapialternativ som inkluderer familiemedlemmer og / eller nære venner av den enkelte lider av bipolar lidelse. Jo flere venner og familiemedlemmer vet om de tidlige symptomer på økt angst og manisk depresjon, kan den tidligere medisinsk intervensjon søkes.

Personer som lider av bipolar lidelse bør snakke med sine venner og familie om sine følelser og tanker. Å ha en sterk støtte sirkel kan forbedre en persons tilstand.