Digidexo.com

Diabetiker Symptomer hos babyer

Diabetiker Symptomer hos babyer


Juvenile diabetes, også kjent som Type 1 diabetes og insulinavhengig diabetes, er en kronisk autoimmun lidelse der kroppen angriper sitt eget bukspyttkjertelen, som gjør det i stand til å produsere insulin. Juvenile diabetes er vanligvis diagnostisert hos unge voksne, tenåringer og barn. Det kan også bli funnet i spedbarn, selv om det er sjelden. Symptomene på diabetes hos spedbarn er de samme som de man finner hos barn og voksne. Men fordi barnet ikke er i stand til å verbalisere hva han føler, er det vanskeligere å gjenkjenne dem. Hvis du mistenker at barnet ditt kan være diabetiker, ta ham til lege umiddelbart. Diabetes kan utvikle seg ganske raskt hos spedbarn.

Økt vannlating

Du kan merke at barnet ditt er urinerer mer enn vanlig. Hennes bleier kan være konstant våt og må skiftes oftere. Insulin, som er ansvarlig for transport av glukose (den menneskelige kroppens viktigste kilde til drivstoff) fra babyens blod til sine celler, er oppbrukt av diabetes. Uten nok insulin, forblir glukose i babyens blodet og bygger til unormale nivåer. Den økte vannlating, eller polyuri, er forårsaket av babyens nyrer jobber overtid for å filtrere ut store mengder glukose i hennes system.

Økt tørst og sult

Babyen kan være konstant tørst. Det er ikke uvanlig for foreldre å anta at deres baby er urinerer mer fordi han drikker mer. Faktisk er det nettopp det motsatte: Fordi barnet er urinering overdrevet, reagerer kroppen hans med overdreven tørst for å unngå dehydrering. I tillegg, selv om du kan mate babyen nok, uten nok insulin til å levere glukose til sine celler, egentlig føler han som om han er sulten, noe som gjør ham skrubbsulten.

Uforklarlig vekttap

I motsetning til vektøkning assosiert med voksen-utbruddet diabetes (type 2), vil babyer med diabetes ofte gjennomgå raske, uforklarlig vekttap. Dette er et direkte resultat av å ikke være i stand til å forbrenne glukose. Tilsynelatende, er barnet ditt ikke blir lei.

Kronisk bleie utslett

Du kan merke at barnet ditt har en bleie utslett som ikke vil gro, kronisk gjentar seg, eller som utvikler seg til en full-blåst gjær infeksjon. Sår, infeksjoner og utslett leges saktere hos personer med diabetes. Dette, kombinert med en konstant våt bleie, gjør kroniske bleie utslett et svært vanlig symptom på diabetes hos babyer.

Irritabilitet

Hvis barnet virker altfor masete, gråter mer enn vanlig, er irritabel eller utrøstelig, dette er trolig et tegn på at noe er galt. Hvis babyen er diabetiker, hun er unormalt sulten, tørst og bare føles ikke riktig. Dette er hennes måte å fortelle deg.