Digidexo.com

Stroke Recovery Process

Stroke Forekomster

Et slag forekommer når blodtilførsel til hjernen avbrytes, enten fordi et blodkar i hjernen er blokkert eller skurer.

Det finnes to hovedtyper av slag, ifølge National Institutes of Health: iskemisk hjerneslag, noe som resulterer fra en blodpropp i arterien, eller en tett arterie; og hemoragisk slag, som resulterer fra blodkaret eller sprekker arterien, lekker for mye blod inn i hjernen.

Under The Stroke

Hvis hjernen ikke får blod og oksygen i mer enn noen få sekunder, hjerneceller begynner å dø, så hvert minutt teller når du får et slag offer for en nødsituasjon omsorg anlegget, ifølge National Institutes of Health. Når et slag offer er tatt til en legevakt anlegget, blir de umiddelbart gitt en fysisk eksamen og en CT scan for å vurdere type slag. Fra denne informasjonen, kan legen finne det beste løpet av behandlingen. Når pasienten er stabilisert, kan blodprøver og EKG gis for å bestemme utstrekning og effektene av hjerneslag.

Emergency Room Drug Treatment

Den vanligste type slag, iskemisk hjerneslag, blokkerer tilførselen av blod til hjernen med en blodpropp. Hvis et slag offerets CT scan viser ingen blødning i hjernen, da offeret kan gis medisiner for å løse opp blodpropp, ifølge University of Pittsburgh Medical Center. Denne kraftige koagel-oppløsning av medisiner, t-PA (tissue plasminogen) må gis innen tre timer etter starten på slaget, og kan gis via en IV enten direkte inn i det påvirkede arterie eller i en vanlig IV.

Etter at Stoke: Recovery og Rehabilitering

Så snart pasienten er medisinsk stabil, anbefaler National Stroke Association fysioterapi for å gjenopprette og lære på nytt mobilitet. Så snart som mulig, må pasienten få opp og flytte rundt, deretter gradvis lette i omfanget av bevegelse og andre typer rehabilitering øvelser. Sammen med fysioterapi, kan hjerneslag offeret trenger ergoterapi for å re-lære motoriske ferdigheter og tale terapi for å lære om hvordan du beveger munnen og tungen til å kommunisere. Jo før hun begynner rehabilitering terapi, jo raskere vil hun gjenvinne tapte ferdigheter.

Langtidseffekter av slag

Ifølge Mayo Clinic, når hjerneceller dør under et slag, evner kontrollert av det området av hjernen er tapt. Disse egenskaper inkluderer tale, bevegelse og hukommelse. Hvor en slagpasient påvirkes avhenger av hvor slaget oppstår i hjernen, og hvor mye hjernen er skadet. For eksempel kan noen som har et lite hjerneslag opplever bare mindre problemer, slik som svakhet i en arm eller et ben. Personer som har større slag kan bli lammet på den ene siden eller midlertidig miste sin evne til å snakke. Noen mennesker blir helt friske av slag, men mer enn 2/3 av de overlevende vil ha noen form for funksjonshemming. Hvor alvorlige disse funksjonshemminger er avhengig av hvor alvorlig slag, og hvor aggressive etter slagbehandling er.

Avhengig av alvorlighetsgrad av infarktet og hvor aggressivt terapi er forfulgt, kan utvinning tid variere alt fra noen måneder til et år. Behandlingen vil også endre som pasienten gjenvinner og re-lærer ferdigheter.