Digidexo.com

Typer terapi for depresjon

Depresjon er en av de mest vanlige mentale tilstander som oppleves av mennesker. Leger henviser til depresjon som enten klinisk depresjon eller alvorlig depresjon. Det finnes flere typer behandling for depresjon, fordi det ikke er noe som du vanligvis kan komme over selv.

Psykoterapi

Psykoterapi er en vanlig behandling for depresjon, og er vanligvis kombinert med bruk av antidepressiva. Dette er en type terapi som innebærer å snakke om din tilstand og relaterte problemstillinger med en mental helse profesjonell.

Kognitiv atferdsterapi

Kognitive oppførsel terapi er en av de mest populære typer behandling som tar sikte på å avhjelpe depresjon. Det bidrar til å identifisere negative tenkning, atferd, pessimisme og andre faktorer som fører til depresjon. Når disse tankene er brakt inn i det åpne, kan pasienten være å forsøke å endre.

Interpersonlig terapi

Interpersonlig terapi tar sikte på å se om depresjon kan være knyttet til en urolig emosjonelle forhold med en annen person. Denne type terapi vanligvis går på i ti til tjue uker, og har vist seg å fungere veldig bra.

Psykodynamisk terapi

Psyko terapi er en type behandling som tar sikte på å se om depresjon kan være koblet til en negativ hendelse som har skjedd tidligere i pasientens liv. Denne typen terapi er vanligvis kortere enn interpersonlig terapi, og vil bare fortsette hvis legen kan koble din depresjon til en hendelse som fant sted i det siste.

Elektrokonvulsiv terapi

Elektrokonvulsiv terapi er ikke en type "snakke" terapi og involverer elektriske strømmer som blir passert gjennom hodet for å forårsake et anfall. Denne type behandling er ikke brukes umiddelbart, og vil bare bli slått til når "snakke" terapi og medisiner ikke virker. Det gir rask og effektiv lindring for de med alvorlige tilfeller av depresjon.