Digidexo.com

Hvordan Exercise Alters Brain kjemi

Hvordan Exercise Alters Brain kjemi


En viktig del av din sunne livsstil, styrker trening hjerte, lunger og bein, og hjelper deg å opprettholde en sunn vekt. Ifølge Harvard School of Public Health, regelmessig mosjon - definert som 2,5 timer i uken med moderat intensitet aerobic aktivitet eller 1,25 timer i uken med høy aktivitet spredt over et par dager - også forebygger type 2 diabetes og holder kolesterolnivået i henhold kontroll. Forskere har funnet ut at trening endringer hjernens kjemi også.

Brain Vekst

Øvelse aktiverer molekyler i hjernen som fremmer hjernecellevekst og reparasjon, ifølge en 2007 studie publisert i tidsskriftet "Current Medicinal Chemistry." En av molekyler, kjent som nevrale vekstfaktor, eller NGF, stabiliserer strømningen av kjemikalier til og fra nerveceller og kan beskytte disse cellene mot de skadelige virkninger av forhøyet blodsukkernivå og over-aktivering. NGF hindrer også alder-assosiert hukommelsessvikt, og sammen med en annen øvelse-aktivert molekyl kjent som hjerne-avledet neurotrofisk faktor, fremmer langsiktig læring og hukommelse.

Anti-Angst

Hjerne skiftende effekten av trening kan lindre noen symptomer på angst. Merker seg begrensningene i gjeldende medisinsk behandling for angstlidelser, forfatterne av en vurdering som dukket opp i august 2012 utgaven av "Expert Review of Neurotherapeutics" funnet konsistente fordelene ved trening for både prekliniske og kliniske former for angst. De anbefalte videre studier for å definere tydeligere effekten av trening på hjernen og finne ut hvilke pasienter som kan dra mest. En gjennomgang publisert i mars 2013 utgaven av "Diabetologia" fremhevet at trening forbedrer symptomer på angst hos pasienter med type 2 diabetes; imidlertid flere studier av type 2-diabetikere med depresjon funnet blandede resultater eller ingen fordeler ved trening.

Antidepresjons

Øvelse utøver virkninger på hjernen som er lik de av den antidepressive medikament fluoksetin, ifølge et dyr studie publisert i april 2012 utgaven av tidsskriftet "PLoS One." Både medikamentell behandling og daglig frivillig trening produsert tilsvarende forbedringer i atferd som reflekterte redusert depresjon. I tillegg har begge behandlingene resulterte i tilsvarende økning i aktiviteten i et område av hjernen som styrer læring og hukommelse, som er ofte redusert hos personer med depresjon, ifølge University of Memphis Psykologisk institutt. Begge former for terapi også fremmet nervevekst og økt antall forbindelser mellom nerveceller, bidrar til å forhindre hjernen atrofi og krymping som kan følge av depresjon.

Antioksidant og Anti-Aging

En gjennomgang publisert i mars 2013 "Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports" fant at moderat aerob trening gir antioxidant fordeler som beskytter hjernecellene mot de skadelige effektene av akkumulerte giftstoffer og avfallsstoffer. Men forskerne registrert at anaerob høy intensitet eller uttømmende trening kan ha motsatt effekt og i stedet fremme oksidativt stress. Moderat trening beskyttet mot oksidativt stress og bevart funksjon av energiproduserende deler av hjerneceller i eldre mus, ifølge en 2012 studie publisert i "nevrobiologi og aldring."