Digidexo.com

DIY Spytt Kortisol tester

DIY Spytt Kortisol tester


Høye kortisolnivå kan være en indikasjon på at stress er et problem. Høye nivåer av kortisol i løpet av en periode kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert trøtthet, muskelsmerter og osteoporose. Forhøyet kortisol er ofte assosiert med lave nivåer av hormonet DHEA. Det er hjemme administreres medisinske laboratorietester som kan identifisere nivåene av både hormoner.

Indikasjoner på stressrelaterte plager

Stress er en naturlig del av livet. Farlige situasjoner forårsake akutt stress der kroppen går inn i "fight or flight" -modus. Dette forbereder kroppen for noen fysisk reaksjon det må reagere på dagens situasjon. Som en del av dette preparatet, produserer kroppen kortisol. Etter at akutt stress Situasjonen går, kortisol bør vende tilbake til et normalt nivå. Høy kortisol problemer kan være forårsaket av nivåene ikke tilbake til det normale etter bestått av akutt stress eller tilstedeværelse av vedvarende kronisk stress.

Kronisk stress kan skyldes mange situasjoner, og vanligvis varer i lengre perioder av gangen. En dårlig forhold eller jobb kan føre til kronisk stress. Kronisk stress ber også kroppen til å frigi høyere nivåer av kortisol. Høye nivåer av kortisol i lengre perioder har vært knyttet til en variert liste over helseproblemer. En spytt test kan tyde forhøyede kortisolnivåer.

Spytt Kortisol Test

Nivået av kortisol i kroppen på et hvilket som helst tidspunkt gir ikke mye nyttig informasjon. De fleste kortisol tester utføres på flere prøver tatt på ulike tidspunkter i løpet av dagen. Avhengig av testing selskapet, og testprosedyren, kan prøver av spytt tas minst to ganger, og muligens så ofte som fire ganger i løpet av en dag. Testresultatene indikerer variasjonene av kortisol i løpet av dagen.

Test kits og tjenester er tilgjengelig online og på enkelte apotek eller helsekostbutikker. Følg instruksjonene som følger med prøvemateriale når samle prøvene. Dette krever som regel å skylle ut munnen med rent vann før du samle spytt. Ikke spis eller pusse tennene i minst to timer før samle prøvene. Fyll rørene minst halvparten fulle på foreskrevet tider, etikett og plasser i en vanntett pose. Følg pakking og frakt instruksjoner som fulgte testen.

Forstå Test

De fleste pasientene selv henvise seg selv for disse testene; de ikke krever noen ordre fra en lege. Pasientene bør imidlertid konsultere med en lege om resultatene av spytt kortisol test. Noen løpet av behandlingen må være foreskrevet av en medisinsk faglig.