Digidexo.com

Hvordan kan jeg fjerne en Keloid?

Keloider er en type grodde arr som kan være forårsaket av en type hud traumer eller sårskader, inkludert brannskader, kirurgiske snitt, tatoveringer, piercinger, vannkopper, og akne. Keloider, også kalt hypertrofiske arr, er mer vanlig hos yngre kvinner og afro-amerikanere, ifølge National Institutes of Health. Fjerning av en keloid kan gjøres for kosmetiske årsaker eller når arret forårsaker smerte eller ubehag. Behandling for å fjerne en keloid avhenger av plasseringen av arret, så vel som mengden av ubehag i pasienten opplever.

Bruksanvisning

•  Få kortikosteroid injeksjoner direkte i keloid å flate den og gjøre den mindre merkbar. The American Osteopathic College of Dermatology slår fast at steroidinjeksjoner er generelt gitt en gang i måneden i flere måneder. Injeksjonene vil krympe keloid og kan eliminere arret i noen tilfeller.

Bruk kompresjonsbandasjer for tre måneder til ett år å flate keloid. Dressinger må skiftes ukentlig. Denne metoden for fjerning keloid er tidkrevende.

Prøv injeksjoner av bleomycin, interferon, eller 5-fluorouracil medisiner for å blokkere keloid formasjon og minimere forekomsten av eksisterende keloider. Når injisert umiddelbart etter fjerning av en keloid, interferon kan i stor grad redusere sannsynligheten for keloid tilbakefall i det samme området.

Gjennomgå kryoterapi hvis keloid er liten. Kryoterapi bruker flytende nitrogen for å fryse keloid vev, forårsaker det å dø og falle av kroppen.

Tenk laser behandlinger for å redusere fremkomsten av en keloid og for å forbedre den omkringliggende hud tekstur. Laser behandlinger er effektive ved fjerning av keloider for noen mennesker, men i de fleste tilfeller, vil en del av arret er igjen etter behandlingen.

Spør legen din om din keloid kan fjernes kirurgisk. Avhengig av plasseringen av keloid, kan legen være i stand til kirurgisk klippe bort keloid. En strålingsbehandling kan følge etter kirurgi, da dette forbedrer resultatet for mange mennesker.

Tips og advarsler

  • I noen tilfeller vil en keloid bli biopsied følgende fjerning for å utelukke svulster eller andre hudsykdommer. Du kan bidra til å forhindre en keloid oppstår eller reformere ved å holde området fuktig, masserer området, og iført komprimering plagg.
  • Over-the-counter silikonputer og kremer kan redusere kløe og smerte forbundet med keloider, men de er ikke veldig effektiv på å fjerne arrvev.