Digidexo.com

Hva er en allergi test?

Hva er en allergi test?


Allergi er plagsom og ubehagelig. Kløende hud, rennende øyne, rennende nese, elveblest og noen ganger også pustevansker er alle symptomer på en allergisk reaksjon. Substanser som utløser disse allergiske reaksjoner kalles allergener. Allergitesting identifiserer allergen følsomhet.

Typer

Allergi tester er viktige verktøy som brukes i kombinasjon med din personlige historie for å diagnostisere både miljømessige og matallergier. Det finnes flere typer allergitester. Disse inkluderer den prikk teknikk, intradermal testing, blod (RAST) tester og utfordringer. De mest brukte testene er den prikk teknikk og blodprøve. Utfordringer brukes først og fremst for folk med matallergi og er ofte kalles gullstandarden for å bekrefte en matallergi.

Under en mat utfordring, vil du spise små mengder av den mistenkte maten. Gradvis, er disse dosene økes og symptomene, om noen, blir overvåket. Mat utfordringer bør alltid skje under tilsyn av lege, så det er rask tilgang til akutt behandling. Mat utfordringer brukes til å bekrefte en positiv prikktest eller blodprøve. De kan også anvendes for å se om en matallergi er vokst ut.

Historie

Charles H. Blackley, en pioner i studiet av høysnue, utførte den første hudtest i 1865. Han stakk hull huden hans, anvendt gresspollen på et stykke vått lo og dekket området med en bandasje. Som et resultat, har opplevd han intens kløe og en reaksjonstid på huden. Gjennom årene har denne metoden blitt forbedret. I dag er ekstrakter som brukes i huden testing kommersielt laget og standardisert av US Food and Drug Administration (FDA). I mellomtiden ble det RAST test skapt av et svensk selskap, Pharmacia Diagnostics, i 1974. RAST er merkenavnet og står for radioallergosorbent test.

Prikk Technique

Allergi tester er mye brukt til å identifisere høysnue, allergisk astma, eksem, matallergier, bie-brodd allergi og penicillinallergi. Den prikk teknikken er den mest populære formen for allergi testing fordi resultatene er umiddelbar, og det er mindre kostbart enn en blodprøve. Huden testen innebærer prikking i huden for å tillate en liten mengde allergen inn i kroppen din. Under prikktest, er et lite rutenett trukket på ryggen eller armen, og allergen ekstrakter slippes på huden din. Disse ekstraktene kan inkludere matvarer som melk, egg og peanøtter om du blir testet for matallergier. Eller, hvis du blir testet for miljø allergier, kan ekstrakter inkluderer støvmidd, mugg og katt ekstrakter. Hvert sted blir deretter stukket litt slik at ekstrakt å gå inn i huden. Liten hevelse og kløe oppstår når du er allergisk mot et stoff. Denne lille hevet plasteret på huden kalles en elveblest og forsvinner i løpet av 30 minutter. Hvis kroppen din ikke reagerer på et utdrag, så du kan ikke være allergisk mot dette stoffet.

Intradermal testing er lik den prikk teknikk og brukes når en prikk testen er negativ, men er fortsatt en allergi mistenkt. Under denne prosedyren, er en liten mengde allergen injiseres under huden. Selv om denne metoden er mer invasive, er det en mer følsom test.

Blood (RAST) Test

Mennesker med allergi har høye nivåer av IgE (immunoglobulin E), en allergisk antistoff. Under en blodprøve, er en liten mengde av blod trekkes og testet for nivåer av IgE. Når blodet er trukket den sendes til et laboratorium med instruksjoner. For eksempel, hvis legen din er testing for matallergier, laboratoriet kan bli pålagt å teste blodet for melk, egg, peanøtter og tre nøtter. På laboratoriet, blir blod plasseres på små disker som inneholder de aktuelle proteinene. Mengden av IgE-antistoff produsert i respons til disse proteinene blir deretter målt. Vanligvis er blodprøver utføres når en hudtest ikke kan utføres. Personer med alvorlig eksem eller en historie av anafylaksi kan være bedre egnet for blodprøver. Anafylaksi er en alvorlig allergisk reaksjon som innebærer pustevansker, et fall i blodtrykket og noen ganger oppkast, elveblest og hovne lepper. Vanligvis skjer det raskt og kan føre til døden.

Advarsel

Hud testene er ikke 100 prosent nøyaktig. Faktisk er det mulig å teste positivt på et stoff som du ikke er veldig allergisk mot. Ifølge Food Allergy og Anafylaksi Network, vil færre enn halvparten av folk som tester positivt til en bestemt mat opplever symptomer når så de spiser det. Hva mer, folk opplever ofte kryssreaksjon under testene. Hva dette betyr er at hvis du er allergisk mot gress, du kan teste positivt for hvete, havre og mais. Dette betyr ikke nødvendigvis at du ikke kan spise disse matvarene. Allergolog vil vurdere din historie, prikk resultater og IgE-antistoffnivåer. I noen tilfeller vil en mat utfordring bli anbefalt å avgjøre om kroppen din vil tolerere disse matvarene.