Digidexo.com

Tips om Mestring av Depresjon & ensomhet

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, vil én av fem amerikanere oppleve depresjon og angstlidelser i løpet av livet. Alt fra ensomhet til en traumatisk hendelse kan utløse utbruddet av depresjon og føre til følelser av håpløshet, verdiløshet og irritabilitet, mens forårsaker et tap av interesse i hobbyer og aktiviteter, redusert energi, endring i appetitt og søvnvaner, og mest alvorlig, tanker for selvmord. Heldigvis, effektive behandlinger finnes for depresjon og ensomhet som ofte følger med det.

Søke støtte hos kjære

Folk sliter med depresjon ofte lider av skam og stigma som følger med oppfatningen av psykisk sykdom. Som et resultat, kan du isolere deg fra familie og venner, som bare forverrer din ensomhet og gjør symptomene verre.

Ikke vær redd for å slå til betrodde venner og familie for støtte. Folk som bryr seg om du er nettopp de som kan hjelpe deg gjennom denne vanskelige tiden. Å ha noen som du kan snakke gjennom dine følelser kan hjelpe deg umåtelig i løpet av dine laveste punktene.

Nurture selv

Ta vare på deg selv er aldri viktigere enn når du lider av depresjon. De vedlagte følelser av verdiløshet ofte føre sufferers til sosialt isolere seg og gi avkall på sunne vaner.

Lag en vane å gjøre noe hver dag som du finner behagelig. Lytt til en favoritt inspirerende sang, lese en god bok, ta et varmt boblebad, skrive i en takknemlighet journal eller leke med kjæledyrene for en rask humør boost.

Kom deg ut der! Selv om du kanskje føler at holing opp i sengen, er sosialisering en viktig komponent for å hjelpe løfte humøret. Møte en venn for kaffe eller bli med i en støttegruppe for andre likesinnede mennesker slik at du ikke føler deg så alene. Mens du er i gang, kan du nyte dine aktiviteter i solskinnet. Mange studier, inkludert en gjennomført ved Vrije Universiteit Amsterdam, Nederland, tie lave nivåer av vitamin D (produsert i kroppen vår gjennom eksponering for sollys) til depresjon.

Få medisinsk hjelp

Hvis disse tipsene ikke hjelper nok, kan det være tid til å snakke med legen din. Flere medisiner kan hjelpe deg å slå depresjon, og bare legen kan hjelpe deg med å bestemme hvilken som er best for deg. Det kan ta alt fra tre til åtte uker for å få full effekt av antidepressiva, og du må kanskje prøve noen forskjellige typer før du finner en som fungerer best for deg.

Antidepressive behandlinger bør gjøres med tett oppfølging av legen, og optimalt, kombinert med samtaleterapi. Avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen din, kan du forvente å ta medisiner alt fra flere måneder til ubestemt tid.

Den vanskeligste skritt mot utvinning er ofte den første, men det er ikke umulig. Ta det første baby skritt, og du kan begynne å føle tåken av depresjon lift raskere enn du tror.