Digidexo.com

Hvordan behandle Hyperkalemi

Kalium er en av slike elementer i blodet hvis konsentrasjon over eller under det normale området kan være dødelig. Den mest fryktede utfallet av høye eller lave nivåer av kalium i blodet er plutselig død på grunn av hjertestans dødelig. I denne artikkelen vil jeg diskutere behandlingen av Hyperkalemi eller økte nivåer av kalium i blodet.

Hvordan behandle Hyperkalemi

Hvordan behandle Hyperkalemi

Unn umiddelbart etter at diagnosen er bekreftet av blodprøve. Hvis nivåene er mildt forhøyet pasient kan bare trenger begrensning av kaliumtilskudd (som er den viktigste årsaken til hyperkalemi) og frukt rik på kalium som banan.

Innrømme alle pasienter som har livstruende hyperkalemi til intensivavdelingen. Hjerteovervåkning er avgjørende.

straks administrere intravenøs kalsium. Dette beskytter hjertet mot potensielt livstruende unormal hjerterytme indusert av kalium.

Gi Insulin intravenøst ​​sammen med konsentrert druesukker løsning kalt D50. Insulin er kjent for å bevege kalium tilstede i blodet inne i cellene. Dette er imidlertid bare et midlertidig tiltak, fordi i noen timer kalium vil bevege seg tilbake til blodet. Men hjelper denne teknikken til å kjøpe tid før det overskytende kalium utskilles gjennom nyrene. Druesukker er bare gitt for å hindre insulin fra forårsaker hypoglykemi (lavt blodsukker)

Gi intravenøs natriumbikarbonat for å bufre blod. Dette bidrar også til å skifte kalium fra blodet inn i kroppens celler og fremmer utskillelse av kalium gjennom nyrene.

Gi Abuterol ved forstøving eller ved intravenøs infusjon. Dette vil også forskyve dreven kalium inn i cellene.

Gi diuretika slik som furosemid eller HCTZ. Dette vil tillate nyrene til å skille ut overflødig kalium i urinen.

Gi kationbytteharpiks så som natrium polystyren (SPS, Kayexalate) enten oralt eller som en retensjon klyster. Denne harpiksen opptar kalium i tarmen og stopper den fra å bli absorbert inn i blodet.

Utfør hemodialyse om de konservative tiltak som er nevnt ovenfor er ineffektive eller hvis hyperkalemia er svært alvorlig, eller hvis pasienten har merket vev sammenbrudd og slipper store mengder kalium fra de skadde celler.

Hint

  • Hindre fremtidige episoder av hyperkalemi ved følgende tiltak:
  • Bruk av lavkaliumdiett.
  • Unngå bruk av legemidler som øker plasmakaliumkonsentrasjonen.
  • Minimer episoder av faste.