Digidexo.com

Hvordan overvinne frykt for Spise ute

Hvordan overvinne frykt for Spise ute


Frykt for å spise ute er en vanlig fobi vanligvis forårsaket av sosial angstlidelse, mye som frykten for offentlige taler eller med å forlate huset. Ifølge Web MD, frykt for å spise ute ofte har å gjøre med irrasjonelle tanker som folk ser eller dømme deg, selv om du kanskje vet at disse tankene er dårlig fundert. Vinne frykten for å spise ute vil ikke skje over natten, og vil trolig ta dedikerte selvhjelp, økter med en terapeut, hypnose eller alle de ovennevnte. Hvordan du takle frykten er opp til deg og ditt budsjett, men hvis denne frykten er avtagende din livskvalitet, jo før du tar den på, jo bedre.

Bruksanvisning

•  Tenk på hvor frykten for å spise ute kommer fra. Vurder om du ble kjeftet som et barn i restauranter, aldri hatt sjansen til å spise ute på grunn av økonomiske problemer, eller hvis det er noen annen grunn til at du føler deg engstelig om å spise i det offentlige. Hvis du kan finne kilden din fobi, vil du bli mer vellykket i å komme over det.

Utsett deg selv til å spise ute så ofte du kan. Verve en betrodd venn å snakke deg gjennom en matbit eller et måltid, som også vil distrahere deg fra racing tanker. Begynne i det små. Bestille en brus på en fast food restaurant. Deretter prøve å spise et par frites. Velg mat som er lett å spise og når du spiser et par frites blir overkommelig og mindre skremmende, prøver å spise en del av en sandwich. Den eneste måten vil du virkelig overvinne din frykt er ved vendt det og innser at det er ikke en så stor avtale. Sammen med å utsette deg selv til å spise ute, bør du lese selvhjelpsbøker om angst og fobier som vil gi deg verktøy for å administrere panikk. En metode for sletting angst er kraftig mosjon; annet angst-beater er daglig meditasjon. Du må finne den spesifikke teknikken eller teknikker som fungerer best for deg for å lindre din frykt.

Se en terapeut av psykiater hvis du ikke kan komme over frykten for å spise ute selv. Han vil trolig foreskrive kognitiv atferdsterapi (CBT), som hjelper deg å tenke mer rasjonelt og stoppe unngå angstfremkallende situasjoner som å spise ute. Web MD forklarer at under CBT terapeuten vil ha deg forestille den skremmende situasjon og arbeide gjennom den på et trygt miljø, som hans kontor. Da vil du takle den virkelige utfordringen med å spise ute. Jo mer aggressivt du møter din frykt, jo mer sannsynlig er det å overvinne den. En psykiater kan også foreskrive anti-angst medisiner som hurtigvirkende benzodiazepiner som vil roe deg ned når du spiser ute. Over tid vil du kutte ned på medisiner slik at til slutt vil du være i stand til å spise offentlig uten å måtte ta reseptbelagte legemidler på forhånd.

Se en hypnoterapeut hvis du foretrekker ikke å søke tradisjonell terapi. En hypnoterapeut vil forsøke å ringe opp minnet som har forårsaket din fobi og ufølsomme for deg til det. Natural Bloom nettstedet sier at pasienter bør forvente å være fri for sin fobi i 3-4 økter, selv om det kan være færre eller mer avhengig av den enkelte, fobi og hvordan inngrodde det er.