Digidexo.com

Hvor å Endre Dressing på en PICC linje

Hvor å Endre Dressing på en PICC linje


Barnet eller ektefelle er endelig utskrevet fra sykehuset, men hun trenger fortsatt en IV. En PISK linje (perifert innsatt sentralt kateter) er en myk plastslange som varer mye lenger enn den vanlige IV fordi spissen går i en meget stor vene like over hjertet. Omsorg for PICC hjemme er ikke vanskelig, men det må være helt sterilt. Endre dressing gang i uken eller når den blir våt, løs eller skitten.

Bruksanvisning

Fjern gamle Dressing

Rengjør arbeidsflaten. Tørk med alkohol forbereder eller såpe og vann. Tre er bakteriers lykkelig sted. Det du må bruke en overflate av tre, aluminiumsfolie eller plastfolie over arbeidsområdet.

Vask hendene med såpe og vann i minst 15 sekunder. Skyll og tørk med et papirhåndkle.

Gni en alkohol prep pad over båndet og dressing.

Fjern forsiktig all tapen holder nede dressing.

Hold navet i PICC linje ned på armen. Dette er veldig viktig slik at du ikke ved et uhell trekke linjen ut. Løsne bandasjen rundt kantene. Trekk veldig forsiktig og sakte mot innstikkstedet.

Undersøk huden og tomt. Se etter svelling, rødhet, puss, smerte, revet hud, lekker fluidum eller flere av røret som stikker ut av huden enn før. Hvis noen av disse er til stede, ring din kontaktperson med en gang, eller dekke området med rent gasbind og gå rett til legevakten.

Sett på New Dressing

Vask hendene igjen.

Åpne bandasjeskift kit. Sykehuset vil ha gitt deg flere. Alt inni er sterile. Ikke forsøk å samle elementene på egen hånd som det ikke vil møte de samme kriteriene for sterilisering. Åpne kit i hjørnene. Selv om hendene dine er rene ikke røre noe før du får dine hansker på.

Sett sterile hansker på. Endringen settet er pakket på en måte som de elementene du trenger er brakt i orden. Hanskene er på topp. Men du trenger ikke bare sett dem på. Berøring bare skrudd opp innvendig mansjett på høyre hånd hanske, skli hånden inn i den. Sett den andre hansken på. Når hanskene er på, bare berøre ting som er på innsiden av settet. Ikke engang røre utenfor emballasje av settet. Være klar over hvor hendene er til enhver tid. Ikke hvile hånden eller armen på noe.

Ta Chloraprep stikke ut av endringen kit. Klem på sidene for å bryte ampullen. Noen kits har alkohol og betadine i stedet for et chloraprep pinne. Rengjøre området i sirkulære bevegelser starter på innstikkstedet flytter ut.

La huden tørr i 30 sekunder. Aldri blåse på området eller fan den tørke raskere. Plasser en BioPatch disk dressing på huden rundt PIIC linje, grid side opp og skum side ved siden av huden. Plassere den slik at slissen er på linje med produksjonsrøret. Dekk lappen og innstikkstedet med den klare dressing.

Criss-krysser teip på den klare dressing for å holde den på plass.

Kast bort brukte forsyninger i søpla. Vask hendene.

Tips og advarsler

  • En sykepleier eller hjem helsevesenet spesialist vil demonstrere skikkelig vare på dressing i endring, og har du demonstrere for henne før du sender deg hjem for å gjøre det selv. Stille så mange spørsmål som du trenger. Er du i tvil, ring henne fra hjemmet.