Digidexo.com

Hva er medisiner som forårsaker Håravfall?

Hva er medisiner som forårsaker Håravfall?


Det er hundrevis av stoffer som kan føre til hårtap. Leger kan unnlate å informere pasientene når en medisin som blir foreskrevet at hårtap kan oppstå fordi nødvendigheten av stoffet oppveier risikoen for hårtap. Derfor bør man ikke dømme en lege som å ha en hensynsløs sengen måte når hans beste interesse er med pasienten.

Kjemoterapi narkotika

Kjemoterapi narkotika brukes til å behandle kreft er den viktigste typen legemidler forbundet med hårtap. Men når behandlingen er fullført, hår etter hvert vokser ut igjen.

Antidepressiva

Det er mange antidepressive medikamenter som kan bidra til håravfall. De vanligste antidepressiva er: Anafranil, Elavin, Haldol, Paxil, Prozac og Zoloft.

Blodfortynnende

Visse typer av blodfortynnende legemidler har bivirkninger av håravfall, inkludert: Coumadin, Heparin, Panwarfin og Sofarin.

Betablokkere

Beta-blocker narkotika brukes til å behandle grønn stær, som Timoptic, kan bidra til håravfall samt betablokkere foreskrevet for riktig hjertefunksjon og for å kontrollere høyt blodtrykk. De inkluderer: Blocadren, Corgard, Inderal, Lopressor og Tenormin.

Sår og fordøyelses medisiner

Medisiner som brukes til å behandle magesår, fordøyelsesbesvær og andre fordøyelsesproblemer kan ha bivirkning av hårtap. Disse inkluderer både reseptbelagte og over-the-counter medisiner: Pepcid, Zantac og Tagamet.

Hormon Drugs

Medikamenter som inneholder hormoner som brukes til å behandle menn og kvinner for en rekke forhold, blant annet: p-piller, hormonerstatningsterapi, androgene hormoner, testosteron hormoner, Prednisolon og steroider.