Digidexo.com

Hvordan virker en influensa skutt arbeid?

Hvert år, et sted mellom 5% og 20% ​​av den amerikanske befolkningen kan bli syke med influensaviruset, vanligvis kjent som influensa. Av dem som er rammet med influensa, er et gjennomsnitt på rundt 200.000 innlagt på sykehus med komplikasjoner. Små barn, eldre og de med nedsatt immunforsvar er spesielt utsatt for å oppleve influensarelaterte komplikasjoner, som kan inkludere død i alvorlige tilfeller. Derfor kan få en influensa vaksine være fordelaktig for å hindre spredning av sykdommen. Men akkurat hva som er i en influensa skutt, hvordan en influensa skutt arbeid, og nøyaktig hvem som skal vaksineres?

Influensa skutt består av hvilken tre stammer av viruset Centers for Disease Control (CDC) mener vil være den største trusselen mot amerikanernes helse dette året. The CDC baser denne beslutning om hvilke influensavirus var mest vanlig i Kina og Australia i løpet av året. Når du gjør vaksinene, blir de utvalgte virus gjort inaktiv, eller "drept", og dyrkes i kylling egg. Antibiotika og forskjellige additiver slik som Triton X-100, formaldehyd, polysorbat 80, gelatin og thimerosal, kan også tilsettes for å bevare den drepte virus og gjøre det arbeide mer effektivt. Deretter, når vaksinen er klar, er det enten injisert inn i kroppen via et skudd eller inhaleres via en nesespray. Den nasale sprayform av vaksinasjon har en svekket levende formen av viruset i stedet for en drept en.

Når vaksinen er inni deg, det stimulerer immunforsvaret til å tro det er blitt smittet av influensa nylig. Derfor produserer immunsystemet antistoffer mot viruset. Disse antistoffene bindes til viruset og målrette den for ødeleggelse. Deretter, når du faktisk kommer i kontakt med den virkelige levende virus, er kroppen din bevæpnet og klar til å bekjempe sykdommen før den selv starter. Men husk at influensa vaksinering inneholder kun tre stammer av viruset, når det er mange flere som lurer i den virkelige verden. Hvis du blir smittet av en annen influensa belastning, mest sannsynlig vil du fortsatt oppleve symptomer og blir syk. Dessuten er vaksinen ikke 100% effektiv, og det har vært kjent for å være mindre effektive hos eldre og små barn.

Foreløpig anbefaler CDC at alle som ønsker å unngå å få influensa skal vaksineres med influensa skutt. Også vurdere de skolebarn, voksne over 50, pårørende spedbarn under seks måneders alder, og andre helse omfattet individer i kategorien høy risiko, og derfor sterkt oppfordre dem til å få årlige influensa skudd. Men noen mennesker valgte å hoppe influensa vaksinering helt på grunn av dens potensial for å være ineffektiv og dets bivirkninger. Typiske bivirkninger fra influensavaksine omfatter rødhet og ømhet på injeksjonsstedet, feber og muskelsmerter. Livstruende allergiske reaksjoner er sjeldne med influensa, men kan forekomme, særlig i de med eggallergi. Også noen mennesker er nølende til å injisere noen av tilsetningsstoffene i kroppen sin, slik som formaldehyd, en kjent kreftfremkallende, og thimerosal, et kvikksølv derivat. Utdanne deg selv og gjøre et informert valg er den beste måten å avgjøre om influensa skutt er riktig for deg.