Digidexo.com

Medisinplanter Med Tilpasning Funksjoner

Medisinplanter Med Tilpasning Funksjoner


Medisinske planter vokser i en rekke forskjellige habitater. Noen har tilpasninger som gjør dem i stand til å leve i en ørken, mens andre kan trives i midten av en dam. Noen vokser i tempererte klima, mens andre er tilpasset den iskalde arktiske ellers til varmen i tropene. De fleste vokser i jord, men noen abbor på steiner eller trær. Kort sagt, deres tilpasninger tillate medisinske planter til å leve nesten hvor som helst.

Vannliljer

Vann lilje blomster og jordstengler har lenge vært brukt i folkemedisinen. Hvit nøkkerose, en hvit vannlilje, og Nuphar luteum, en gul vannlilje, tjene som astringents å stanch blødning i sårene. Vannliljer har tilpasninger som gjør dem i stand til å leve i ganske dypt vann i dammen. De rotfeste seg i gjørmete bunnen. Deres lange stilker nå overflaten, der bladene flyter. Røttene kan ikke få oksygen fra anaerob gjørme der de vokser, selv om en bemerkelsesverdig tilpasning gjør at plantene til å overleve. Luft kommer inn de yngre bladene og ned til røttene med livgivende oksygen. Da luften stiger opp en gang til, bærer bort avgasser. Avfallet holdige luften tilbake til atmosfæren gjennom eldre blader.

Prickly Pear Cactus

Den stikkende pære kaktus reduserer blodsukkernivået og er et nyttig medisin for diabetikere, Prickly pære kaktus, en plante av slekten Opuntia, er en xerophyte, en plante tilpasset å overleve i tørt klima. Bladene er stikkende pigger som ikke tillater vann å slippe ut i atmosfæren som ordinære bladene gjør. Dens saftig stilk lagrer mye vann, slik at anlegget vil ha livgivende fuktighet under lengre perioder med tørke. Når det regner, grunne røtter raskt absorbere hva fuktighet faller til bakken.

Arctic Willow

Willow bark er en kilde til aspirin, så det er ikke overraskende at eskimoene brukte Salix arctica, Arktis selje, for å avlaste tannpine smerte. Anlegget besitter flere egenskaper som tilpasser den til Arctic liv. Røttene er tett og nær overflaten. Denne tilpasningen gjør at de kan vokse i områder der permanent frosne bakken er ikke så langt under overflaten. Dessuten vokser den arktiske selje nær bakken. Som et resultat, betyr det ikke lider mye skade fra brennende vind. Lite hår på bladene tilbyr også en viss beskyttelse mot arktisk kulde.

Dendrobium Nobile

Tradisjonell kinesisk medisin har gjort bruk av ulike orkideer av arten Dendrobium, spesielt Dendrobium nobile. Denne orkidéen beundringsverdig tilpasset livet i et fuktig tropisk skog. Det vokser ikke i jorda, men abbor på et tre uten å skade den. Det får fuktighet og mineraler fra regn og rusk som faller på den.