Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Burkitt lymfom

Hvordan diagnostisere Burkitt lymfom


Burkitt lymfom er en type av ikke-Hodgkins lymfom som påvirker type B-lymfocytter. Det forekommer vanligvis hos barn og er en av de raskest voksende ondartede svulster hos mennesker. Det er to hovedformer av Burkitt lymfom, endemiske og ikke-endemiske. Den endemiske formen generelt påvirker kjeven eller kjeve og ikke-endemisk skjemaet innebærer vanligvis abdominal organer. Følgende trinn viser hvordan diagnostisere Burkitt lymfom.

Bruksanvisning

•  Observer løsne tenner, en hevelse kjeve eller andre ansikts bein og hevelse lymfeknuter i tilfelle av endemisk Burkitt lymfom.

Forvent det ikke-endemisk form til å forårsake abdominal hevelse og smerter på grunn av den voksende svulsten. I noen tilfeller, tarm blokkering også kan forekomme.

Skaff en prøve av benmarg gjennom aspirasjon eller effusjon. Burkitt lymfom innebærer ofte benmargen og dette kan gi en diagnose uten behov for en lymfekjertelbiopsi.

Velg den mest mistenkelige lymfeknuter eller andre vev for eksisjon i stedet for frossen seksjoner eller nålbiopsier. Dette er viktig i diagnostisering Burkitt lymfom og må gjøres raskt fordi den vokser så raskt.

Lag en diagnose av Burkitt lymfom basert på mikroskopisk undersøkelse av biopsi. En "stjernehimmel" utseende kan være produsert av spredt makrofager som inneholder celleavfall, og mitotiske tallene kan vanligvis bli sett. Burkitt celler har runde eller ovale kjerner med litt grovt kromatin. Cytoplasma inneholder nøytral fett og er intenst basofilt og vacuolated.