Digidexo.com

Lab-tester Seizure Disorder

The Merck Manuals Online Medical Library definerer et anfall som en periodisk forstyrrelse i hjernens elektriske aktivitet som resulterer i noen grad av midlertidige brain dysfunction. Et anfall kan enten være en komplisert eller et mindre problem, avhengig av årsaken til anfall. For å forstå opprinnelsen og alvorlighetsgraden av et anfall, kan en rekke laboratorietester bli gjennomført for diagnostiske formål.

Blood Tegner

Typisk er det første trinnet av diagnosen prosessen er å utføre en serie av blodprøver for å lete etter abnormaliteter. De vanligste testene utført er en komplett blodprosent (CBC) og en glukosetest. CBC brukes til å evaluere røde og hvite blodlegemer som kan indikere hvorvidt en infeksjon forårsaket anfallet. Glukose testen brukes til å evaluere unormale sukker nivåer, noe som kan føre til en pågripelse, særlig når det er en kraftig økning eller reduksjon.

Andre laboratorietester

Andre laboratorietester for å påvise en infeksjon kan brukes til å finne årsaken til en pågripelse. Den mest vanlige av disse testene inkluderer en cerebral spinalvæske (CSF) analyse, hvori fluidet er trukket fra ryggraden og analysert. En blodkultur kan også utføres, noe som kan detektere septikemi eller andre bakterielle infeksjoner i blodet. Disse typer alvorlige infeksjoner kan føre til anfall på grunn av kjemiske ubalanser som kan forårsake elektriske ubalanser i hjernen.

Elektroencefalogram

Mens blodprøver kan være effektive i å diagnostisere årsaken til en pågripelse, den primære test utført er en elektroencefalogram, vanligvis kjent som en EEG. Ifølge National Institute of Health, en EEG måler svak elektrisk aktivitet i hjernen ved hjelp av elektroder som er plassert på hodebunnen. Testen ser for endringer eller unormale bølgemønstre i hjernen som kan være en indikasjon på et annet helseproblem som kan føre til en pågripelse.

Imaging Skanner

Andre hjerneavbildnings skanner kan brukes til å diagnostisere anfall. For eksempel kan en datastyrt tomografi (CT) scan brukes til å identifisere tilstedeværelsen av en hjerne abnormitet eller tumor. Disse avvik kan også påvises gjennom magnetic resonance imaging (MRI). Hvis disse testene er mangelfulle, skanner for å evaluere de aktive områder av hjernen anvendes. De vanligste skanner er positronemisjonstomografi (PET) skanner og single-foton emisjon computertomografi (SPECT) skanner. Begge skanninger bruke radioaktivt materiale for å evaluere aktive regioner av hjernen og for å bestemme det område av hjernen hvor et anfall stammer.

Diagnostisering av anfallslidelser

Siden beslag kan være forårsaket av en rekke forskjellige faktorer, er det viktig at behandlings alternativer er i innretting med de diagnostiske resultatene. For eksempel, hvis de laboratorietester avslører at beslaget ble forårsaket av sterke svingninger i glukosenivåene, kan personen bli behandlet for diabetes eller andre glukose-relaterte sykdommer. Mer vanlig, men beslagene er engangshendelser som ikke krever en bestemt behandlingsopplegg.