Digidexo.com

Kan Caffiene føre til depresjon i oppførsel?

Depresjon er en alvorlig medisinsk tilstand. Folk opplever depresjon på mange forskjellige måter. Noen mister interessen for ting de en gang likte, noen føler ubrukelig og i fortvilelse, mens andre føler at en svart gardin falt på dem. Koblingen mellom koffein og depresjon er ikke klart, men noen mener det er en reell kobling.

Betydning

Koffein er et mildt sentralstimulerende. Det kan gi en person en heis i utgangspunktet, men når koffein slites av, kan det ha motsatt effekt.

Betraktninger

Koffein er kjent for å gjøre det vanskelig for noen mennesker å sove. Det blokkerer hjernens kjemiske adenosin som hjelper kroppen søvn. Koffein kan forstyrre søvnen og gjøre det vanskelig å sovne. Mangel på søvn kan føre til depresjon.

Effekter

Koffein kan påvirke blodsukkeret, særlig hos diabetikere. Endringer i blodsukkeret kan føre til humørsvingninger og depresjon.

False Energy

Koffein gjør kroppen våken med falsk energi og adrenalin utgivelse. Det frigjør også dopamin, feel-good kjemisk, fra hjernen. Når koffein slites av, så gjør oppstemthet.

Cycle

Når heisen, energi og feel-good stemning avtar, noen mennesker slår til mer koffein. Dette kan resultere i en ond sirkel av oppturer og ned og depresjon.

Sentralstimulerende

Koffein stimulerer nervesystemet og fører til mange problemer, inkludert nervøsitet, angst, irritabilitet, rastløshet, hodepine, rask hjerterytme og depresjon. Kutte ned eller kutte ut koffein kan bidra til å lindre mange helsemessige og emosjonelle problemer.