Digidexo.com

Sentral årsak til Pes planus

Pes planus, mer kjent som "flate føtter," er en tilstand der buen på foten kollapser og kommer i kontakt med bakken.

Årsaker

Pen planus er en vanlig tilstand som kan utvikle seg i noen stadium i livet. Hos spedbarn og småbarn, er buene ikke utviklet, og flate føtter er normal; av barndommen buer bør være fullt utviklet. Hos voksne er det mulig for buer å falle. Sener som former buen kan svekke naturlig etter en periode. Betennelser og skader kan også føre til falne buer og skade sener.

Prognose

Vanligvis gjør flate føtter ikke skape noen problemer og er smertefri, bemerker Medline Plus. For smertefulle flate føtter, bør årsaken til tilstanden bli bestemt av en lege.

Symptomer

Noen mennesker har ingen tegn eller symptomer på tilstanden. I andre tilfeller, foten smerte, forsvinningen av foten bue når du står, og hælen vippe bort fra midtlinjen av kroppen er vanlige symptomer, ifølge University of Maryland Medical Center.

Diagnose

En grundig undersøkelse av foten er tilstrekkelig til å diagnostisere pes planus. I de tilfeller hvor smerten er til stede, kan en lege rekkefølge røntgenstråler.

Behandling

Personer med flate føtter som ikke opplever smerte ikke krever behandling. I tilfeller hvor pes planus er smertefullt, min lege anbefaler en anti-inflammatoriske medisiner, sko inserts, en smertestillende medikamenter, eller i mer alvorlige tilfeller, kirurgi.