Digidexo.com

Hvordan behandle hårtap under graviditeten

Hvordan behandle hårtap under graviditeten


Mens noen kvinner opplever sunnere enn normalt hår under svangerskapet, det er de som lider av hårtap. Mens graviditetsrelatert håravfall er mest sannsynlig et resultat av varierende hormonnivåer og er helt normalt, kan det være pinlig og stressende for en kvinne. Men det er skritt du kan ta for å behandle hårtap i løpet av svangerskapet.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din. Hvis du opplever hårtap, er det mest sannsynlig et resultat av varierende østrogen nivå. Legen din kan være i stand til å sjekke hormonnivået, og om nødvendig, foreskrive ekstra vitamin eller mineraltilskudd. I det minste, kan hun berolige deg at noen Håravfall er normalt.

Reduser angst. Stress spiller en stor rolle i kroppens generelle helse, inkludert helsen til håret ditt. Feeling stresset faktisk kan øke mengden av hår tap.

Spis godt. Graviditetsrelatert hårtap kan være et symptom på en diett mangelfull i essensielle vitaminer og næringsstoffer. Pass på at du spiser en godt balansert kosthold, med masse frukt og grønnsaker, og tar noen vitamin kosttilskudd legen har forskrevet.

Unngå hyppige hår vasker, og avstå fra over-styling håret ditt. Du kan selv ønsker å vurdere en kort stil før minst 6 måneder etter fødsel, når østrogennivået tilbake til normal og håravfall er minimert.

Tips og advarsler

  • Alltid snakke med legen din før du tar noen vitamin og mineraltilskudd under svangerskapet.
  • En unormal mengde Hårtap kan være et resultat av en skjoldbrusk lidelse. Sørg for å snakke med legen din hvis du fortsatt er bekymret.