Digidexo.com

Hvordan behandle Bells parese hos barn

Hvordan behandle Bells parese hos barn


Bells parese, en sjelden lammelse i ansiktet, kan være skremmende i sin plutselige utbruddet og effekt på ansiktsmusklene. Den nevrologiske lidelse kan påvirke voksne så vel som barn, som kan møte forlegenhet og sinne som de håndtere sin endrede utseende. Heldigvis er de fleste tilfeller av Bells parese er midlertidige. Her er noen måter å behandle Bells parese hos barn.

Bruksanvisning

•  Ta barnet umiddelbart til lege når du først legger merke til ansikts lammelse, som ofte påvirker bare den ene siden av ansiktet.

Forvent at legen vil først utelukke hjerneslag og andre årsaker til ansikts lammelse med en MR eller CT scan.

Fortell barnet at sykdommen er mest sannsynlig midlertidig, med de fleste tilfeller løst helt innen tre til seks måneder. Mange saker krever bare noen få uker med oppgang.

Masser barnets ansikt for å holde musklene tonet for når lammelser forsvinner. Ansikts trening kan være gunstig for utvinning.

Gi smertestillende for å redusere smerte og hevelse. Legen kan foreskrive ekstra medisiner, avhengig av den mistenkte årsaken til Bells parese, inkludert Lyme sykdom, skader på ansikt, diabetes, ørebetennelser eller herpes simplex virus (kaldt sår virus).

Vet at legen kan foreskrive øyedråper for det berørte øye eller en eyepatch å redusere belastning på øynene.

Kontroller at barnet får nok hvile og fortsetter å spise godt for å hjelpe kroppen hennes utvinning fra sykdommen.

Tips og advarsler

  • Barnet kan oppleve forlegenhet på skolen eller på offentlige steder. Kom opp med en enkel forklaring på at barnet ditt kan gi nysgjerrige venner (og kanskje en vittig comeback eller to).
  • Benytt muligheten til å hjelpe barnet å lære om funksjonshemming. Fordi barnet ditt vil mest sannsynlig oppleve en full gjenoppretting, kan hun lære å være medfølende for folk som har funksjonshemninger er permanente.