Digidexo.com

Knee Tumor Surgery Recovery

Bone kreft kan skape svulster i kneet som krever omfattende behandling og ofte kirurgi for å rette på. Primær beinkreft kan vises i alle bein i kroppen, men det som oftest skaper vekster i armer og ben. De fleste kreftformer bein blir behandlet av en kombinasjon av kjemoterapi, kirurgisk fjerning av tumoren, og radioterapi. I noen sjeldne tilfeller kan amputasjon av beinet under femur være nødvendig.

Primær og Sekundær Bone Cancer

De to hovedtyper av bein kreft er primære og sekundære kreftformer. I det førstnevnte tilfelle, tumorer som opprinnelig utvikle seg i benet selv. Dette kan spre seg til andre deler av kroppen. Sekundær benkreft foreligger når de opprinnelige tumor vekster skjedde i en annen del av kroppen enn benet selv. Kirurgisk fjerning av svulster kneet vanligvis er mindre krevende i tilfelle av sekundær benkreft, som svulster er vanligvis av mindre størrelse.

Typer av Bone Cancer

Bein kreft er videre delt inn i ulike typer. Osteosarkom er den mest vanlige formen for benkreft og vanligvis danner i kneet. Den danner i endene av benet, vanligvis hos barn og unge voksne i alderen 10-25 i henhold til Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Chondrosarcomas former i bruskvevet, og er den nest vanligste formen for kreft. Ewing sarkom utgjør i midten til øvre bein seksjoner hovedsakelig hos barn og unge voksne i alderen 10-25, men sjelden vises i knærne. Sjeldne former av beinkreft inkluderer fibrosarkomer, Adamantinomas, Chordomas og Giant celle svulster. Utvinning ganger for fjerning for hver type benkreft er først og fremst avhengig av hvor omfattende kreften har spredd seg.

Knee Tumor Removal Kirurgi

Knee svulst kirurgi krever nesten alltid at omkringliggende brusk og muskel vevet rundt kreftbeinmaterialet fjernes. Kjemoterapi og strålebehandling blir ofte brukt før kirurgisk fjerning av tumoren for å redusere størrelsen av svulstene. Amputasjon av benet nedenfor femur kan være nødvendig dersom kreft sprer seg for langt for konvensjonelle behandlinger for å være effektive. Jo mer mykt vev og ben, som må fjernes, er den lengre post-kirurgi utvinning tid sannsynlig å være.

Post-kirurgisk behandling

Etter knær tumor kirurgi, er det ofte nødvendig å pode bein fra andre deler av kroppen, eller å installere en protese for å opprettholde ben- og leddfunksjon. Dette krever ytterligere kirurgi etter fjerning av svulster, og legger til utvinning tid. Hvis kreften er blitt eliminert, kan ingen ytterligere behandling være nødvendig. Lengden av gjenopprettingstiden avhenger av i hvilken grad kreften har vokst og spredt. The National Institute of Health heter det at bein grafts kreve mellom to uker og to måneder for å gi rom for healing og utvinning. Fysioterapi kan forbedre den utvinning tid, men skal ikke foretas uten samråd med noen leger som gir cellegift eller strålebehandling.

Knee Tumor Fjerning Recovery

Restitusjonstid for kneet svulst fjerning kirurgi er helt avhengig av den enkelte sak. Ifølge National Cancer Institute, mellom 67,5 og 72,1% av personer diagnostisert med bein kreft er fortsatt i live fem år etter diagnose, med overlevelse forskjellig avhengig av kjønn og etnisk bakgrunn. Ytterligere kirurgi kan være nødvendig hvis kreften oppstår på nytt. Amputasjoner kan kreve fysioterapi varig år for å behandle skikkelig.