Digidexo.com

Hva er en hjerne aneurisme?

Hva er en hjerne aneurisme?


Blir diagnostisert med en hjerne aneurisme er skummelt. Det er som å ha en tikkende bombe i hodet ditt. En aneurisme har få symptomer før den har vokst stort eller ødelagte. Du kan gå hele livet med en aneurisme og aldri merke noe, eller det kan sprekke og drepe deg. Om 3 til 5 prosent av amerikanerne får aneurismer. Hvis en aneurisme brudd, kan det føre til et hjerneslag, skade nerve og død.

Identifikasjon

En hjerne aneurisme er et svakt punkt på en av blodårene i hjernen. På grunn av svakhet, vil det aktuelle stedet ballongen ut og fylles med blod. Trykket fra ballongdannelse kan påvirke omkring nerver eller hjernevev. Blodkaret kan også briste, forårsaker blødning i hjernen. Selv om aneurismer kan oppstå hvor som helst, er den vanligste plassering på en av klyngen av arteriene som går mellom bunnen av hodeskallen og undersiden av hjernen.

Primær Årsak

Mesteparten av tiden, aneurismer skyldes genetikk - blir født med svakhet i arterien som gjør den mer utsatt for en aneurisme. Studier har funnet at personer med bindevevssykdommer, polycystisk nyresykdom og visse sirkulasjonsforstyrrelser, for eksempel arteriovenøse misdannelser, er mer sannsynlig å få aneurismer.

Andre mulige årsaker

Andre mulige årsaker til aneurismer inkluderer hodeskader, kreft, høyt blodtrykk, infeksjoner, svulster, aterosklerose, sigarettrøyking, og narkotikamisbruk. Orale prevensjonsmidler har også vært en mistenkt årsak.

Typer av hjernen aneurismer

En saccular aneurisme er en sac av blod festet ved hjelp av en hals på et blodkar. En lateral aneurisme er en bule på en karveggen. En fusiforme aneurisme dannes når alle veggene i blodårene bule. Aneurismer også faller inn i tre størrelse klassifikasjoner: små (under 11 mm i diameter), større (11mm til 25mm i diameter) og gigantiske (større enn 25 mm i diameter).

Symptomer

Aneurismer har vanligvis ingen symptomer med mindre de kan briste. Men hvis aneurisme presser på bestemte organer som omgir den, kan det være advarsel symptomer før det sprekker. Disse symptomene inkluderer tap av syn, dobbeltsyn, hodepine, smerter bak øynene, hengende øyelokk, kvalme, oppkast, kramper tale verdifall og nakkesmerter.