Digidexo.com

Hvordan finne en tannlege som spesialiserer seg på HIV-pasienter

Selv om tannpleie kanskje ikke synes altfor viktig til tider, for HIV pasienter kan det bety forskjellen mellom å ha en stabil kronisk sykdom og en terminal ett. Infeksjoner i munn og tenner kan føre til alvorlige helseproblemer hos personer med nedsatt immunforsvar, men til tross for dette, har en rekke HIV-pasienter ikke får den tannbehandling som de trenger. Mange HIV-pasienter kan ha vanskeligheter med å finne en tannlege som er komfortabel å jobbe med en HIV-positiv pasient, men det er mulig å finne tannleger som faktisk spesialiserer seg i å jobbe med dem som er smittet med HIV.

Bruksanvisning

•  Ta kontakt med legen din eller smittsom sykdom spesialist og spør henne om hun har noen anbefalinger fra tannleger i ditt område som spesialiserer seg på tannarbeid om hiv-positive pasienter. Legen din kan være i stand til å gi anbefalinger basert på hennes egen yrkeserfaring eller kan henvise deg til dental leverandør der andre pasienter får sine tannarbeid gjort.

•  Besøk en omsorg koordinator på en AIDS serviceorganisasjon i ditt område hvis du ikke klarer å sikre en anbefaling fra legen din. Omsorg koordinatorer er ansvarlig for å bistå HIV og AIDS-pasienter med å motta medisinsk behandling som de trenger, så de bør være i stand til å anbefale en eller flere potensielle tannleger som har erfaring med HIV-pasienter.

Ring lokale tannlegekontorer direkte hvis du ønsker å finne en tannlege på egen hånd. Vær åpen med resepsjonist når de svarer, spør om tannlegen har erfaring i å tilby tannpleie for HIV-positive pasienter. Dette kan bli bedt om uten å oppgi navn hvis du er bekymret for om taushetsplikt; du trenger bare å avsløre identiteten din hvis du finner en tannlege som du ønsker å gjøre en avtale med.

Gjør en avtale for en rengjøring og foreløpig undersøkelse når du finner en tannlege som har erfaring med å håndtere HIV-positive pasienter. Når du først møter tannlegen eller hans tannpleier, minne dem om din HIV-status, slik at de vet å ta alle nødvendige forholdsregler for å hindre eksponering i tilfelle du lider av blødende tannkjøtt eller andre potensielle overføringskilder.

Hint

  • Det er viktig å være åpen med tannlegen at du velger om din hiv-status, som din avsløring vil bidra til å beskytte både deg og alle som jobber på tennene. Tannlegen og deres ansatte vil bevare din konfidensialitet, slik at du slipper å bekymre deg for din status blir gitt til noen andre uten ditt samtykke.