Digidexo.com

Hvordan forbedre CPAP Bruk Compliance

Obstruktiv søvnapné er en tilstand der en persons luftveiene blir blokkert under søvn forårsaker ham til å midlertidig slutte å puste og, generelt, våkner om natten. Som et resultat, vil han lider mange symptomer knyttet til mangel på søvn.

Heldigvis vil en CPAP maskin lindre disse symptomene. CPAP (kontinuerlig positivt luftveistrykk) maskin blåser en foreskrevet lufttrykk, gjennom slangen og en maske, inn i nesen og munnen. Dette trykket holder personens luftveiene åpne, slik at han kunne puste og sove skikkelig. Mange mennesker, derimot, har vanskeligheter med å justere til bruk av en CPAP-maskin. De kan bruke noen enkle strategier for å hjelpe dem å forbedre sin CPAP bruk compliance.

Bruksanvisning

Hvordan forbedre CPAP Bruk Compliance

•  Innse viktigheten av å bruke CPAP-maskin. Personer som har obstruktiv søvnapné vil lide symptomer som høyt blodtrykk, søvnighet på dagtid, tretthet, mangel på konsentrasjon, hukommelse problemer og enda mer alvorlige helsemessige problemer, uten hjelp av en CPAP. Hvis du er klar over disse negative resultatene av søvnapné, vil du være mer bestemt i arbeidet med å tilpasse seg ved hjelp av CPAP-maskin.

Praksis bruker CPAP maskin under normal våken tid. For eksempel prøve ut maskinen mens du ser på TV eller mens du leser. Denne praksisen vil gjøre det lettere for deg å justere til nighttime bruk av CPAP.

Still CPAP maskinen til "Ramp" innstilling. På denne innstillingen, vil maskinen langsomt øke lufttrykket, som starter på et mer tålelig nivå og bygningen til trykket foreskrevet av lege. Du kan øke "Ramp" tid fra over fem minutter opp til ca 45 minutter. Noen som har problemer med å tilpasse seg den CPAP maskinen skal starte på det høyeste "Ramp" tid.

Prøv 10 poeng til en positiv CPAP erfaring, anbefalt av Metro Health System. Disse 10 punktene inkluderer bor forpliktet til å bruke CPAP, som arbeider med helsepersonell for å sikre best mulig nivå av komfort med masken og luftfukter og holde maskinen ren.

Be legen for midlertidig å senke det foreskrevne trykk og for å øke trykket i intervaller over en periode på noen få uker. Pasienter som fremdeles har vanskeligheter med å justere trykket av en CPAP maskin, etter å prøve alle justerings teknikker, kan prøve denne strategi med gradvis økning av trykket i maskinen over en kort tidsperiode.

Tips og advarsler

  • Det tar vanligvis ca to uker for å venne seg til å bruke CPAP-maskin. Hvis du fortsatt har problemer etter denne periode, diskutere mulige justeringer med legen.