Digidexo.com

Hvordan oppdage magen kreft og dens symptomer

Hvordan oppdage magen kreft og dens symptomer


Magekreft, også kjent som magekreft, rammer 21.000 mennesker i USA hvert år. Det er ingen definitive årsaken, men visse livsstilsfaktorer som røyking og fedme, øker risikoen for å utvikle sykdommen, sier National Cancer Institute. Symptomer på magekreft vanligvis ikke skje før sykdommen sprer seg til andre områder av kroppen din, for eksempel lungene og leveren. Legen din vil bruke en rekke tester for å nøyaktig identifisere kreft og dens stadium.

Bruksanvisning

gjenkjenne symptomer på magekreft. Vanlige symptomer er bestått eller blodig oppkast, magesmerter, vekttap, og følelsen oppsvulmet. Dette er også symptomer på mindre alvorlige forhold, for eksempel magesår eller mageinfeksjoner, men bare legen kan gjøre dette forsøket.

Gå til legen din. Forklare dine symptomer i detalj, og bemerker hyppighet og sammenheng, for eksempel følelsen oppsvulmet etter at du spiser.

Gjennomgå en endoskopi. Ved hjelp av lokalbedøvelse, legen din vil passere et tynt kamera gjennom spiserøret og inn i magen. Kameraet gjør ham i stand til å visuelt oppdage unormale cellegrupper inni magen fôr.

gjennomgå en biopsi. Hvis legen mistenker kreft i løpet av endoskopi, vil han utføre en biopsi for å fjerne et lite stykke vev fra magen for videre testing.

Vent til lab resultater. Legen vil sende vevsprøve til patolog for å fastslå med sikkerhet om cellene i magen er kreft.

Tips og advarsler

  • Ikke vær redd for å spørre din primære omsorg lege for en henvisning til spesialist og få en second opinion, særlig dersom symptomene er repeterte.
  • Forsøk aldri å diagnostisere eller behandle en tilstand uten veiledning av en lisensiert medisinsk faglig.