Digidexo.com

Forskjeller mellom Obtunded og Stupor

Forskjeller mellom Obtunded og Stupor


Den menneskelige hjerne kan justere nivået av årvåkenhet etter behov gjennom informasjon fått fra sanseorganer. Men når eksterne instanser kommer i kontakt med hjernestammen, kan endrede nivåer av bevissthet være uunngåelig. Redusert årvåkenhet, eller en generell reduksjon i årvåkenhet, kan ofte føre til sløvhet hvis behandling ikke er raskt administreres.

Obtunded

Ifølge Merck online medisinsk bibliotek, begrepet "obtunded", en form for redusert årvåkenhet, er en upresis måte å beskrive noen som årvåkenhet eller bevissthet er moderat redusert. The National Institute of Health klassifiserer redusert årvåkenhet som ligner på apati og beskriver en obtunded pasient som å ha minsket interesse for miljøet og tregere respons på stimulering.

Sløvhet

Sløvhet er en tilstand der noen bare kan opphisset, bare en kort stund, av ekstrem stimulering, som risting eller klemming. Den skiller seg fra koma, hvor en person ikke kan bli opphisset. Ifølge NIH, pasienter i sløvhet vil, med mindre stimulert, forfalle tilbake til at maskinen henger tilstand. The Daily Medical elektronisk journal viser nivåer av bevissthet fra en normal tilstand som: varsling, apatisk, somnolent, obtunded, stuporous og komatøs.

Årsaker

Enkelte legemidler, og enda mindre fysiske plager som dehydrering, kan føre til eldre personer til å bli stuporous, men endret bevissthet har dusinvis av mulige årsaker til folk i alle aldre. En hodeskade, hjerneslag, svulst, narkotika, alkohol, kramper, hjertestans, karbonmonoksid og selv infeksjoner eller endret blodsukkernivå kan føre til en pasient for å bli obtunded og selv utvikle seg til sløvhet.

Diagnose

Fordi legene ikke kan være i stand til å kommunisere med en pasient som har bevissthet er endret, må familie og venner kommunisere sin kunnskap om noe narkotika eller alkohol bruk av pasienten. Noen som har overdose på narkotika, for eksempel, kan være obtunded men i stand til å kommunisere. En pasient som kan bare midlertidig bli vekket sies å være i sløvhet.

En fysisk undersøkelse, inkludert en kroppstemperatur lesing, gjennomføres først å bestemme mulige årsaker. Stimuli isthen brukes; hvis pasienten reagerer, er bevisstheten ikke hardt rammet. Unormale pustemønstre eller reaksjoner på refleks stimulering kan også bidra til å bestemme nivåer av årvåkenhet.