Digidexo.com

Definer Hyperlipidemia

Forhøyede nivåer av kolesterol, kolesterol forbindelser eller estere, fosfolipider og triglyserider, alle blodlipider, føre til tilstanden kjent som hyperlipidemi. Høye nivåer av lipider i blodet kan føre til meget alvorlige medisinske tilstander. Det finnes ingen symptomer assosiert med hyperlipidemi i seg selv, men helseproblemer forårsaket av tilstanden har symptomer som peker til en hyperlipidemi diagnose. Et annet navn for tilstanden er hyperlipoproteinemi. Grunnen til dette er at navnet reise lipider i blodet festet til proteinene.

Typer

De to kategorier for hyperlipidemi er hyperkolesterolemi, noe som betyr et høyt nivå av kolesterol er tilstede i blodet, og hypertriglyseridemi, noe som betyr at det er et overskudd nivå av triglyserider i blodet.

Komplikasjoner

Farlige komplikasjoner forbundet med hyperlipidemi inkluderer aterosklerose eller åreforkalkning, hjerteinfarkt, hjerneslag og hjertesykdom. De med høyere nivåer av low-density kolesterol (LDL) og folk med lavere nivåer eller high-density kolesterol (HDL) har større risiko for å utvikle koronar hjertesykdom. Høye triglyseridnivåer ofte sammenfallende med lave HDL-nivåer, som igjen øker risikoen for hjertesykdom.

Associated betingelser og risikofaktorer

Medisinske tilstander assosiert med hyperlipidemi inkluderer hypotyroidisme, diabetes, graviditet, nyresvikt, alkoholisme, fedme og høyt blodtrykk. Røyking, familiehistorie og enkelte reseptbelagte medisiner også øke risikoen for å utvikle hyperlipidemi.

Diagnose

En lege vil ta blodprøver for å sjekke triglyserid og lipoprotein nivåer i blodet til å fastslå en diagnose av hyperlipidemi. De fem lipoproteiner forbundet med hyperlipidemi som skal vurderes er low-density lipoprotein (LDL), svært lav tetthet lipoproteiner (VLDL), kylomikroner, middels tetthet lipoproteiner (IDL) og high-density lipoproteiner (HDL).

Blood Levels

Lav risikoen for hjertesykdommer oppnås med en lav-tetthets lipoprotein (LDL) nivå mindre enn 130 mg / dl, en high-density lipoprotein (HDL) nivå på mer enn 40 mg / dl triglyserider som ikke er høyere enn 200 mg / dl og total kolesterol nivåer under 200. Noen legens ønsker total kolesterol og triglyserider tallene enda lavere for å sikre optimal helse.

Selvhjelp

Selvhjelps alternativer for behandling av hyperlipidemi inkluderer livsstilsendringer som reduserer mettet fett nivåer til mindre enn 7 prosent av totale kalorier, redusere mengden av fett i kostholdet til mindre enn 35 gram om dagen, og får mindre enn 200 mg kolesterol i diett daglig. Økende fiber til 20 til 30 gram om dagen, og øke mengden av plante stanols og steroler fra nøtter, mais, ris, vegetabilsk olje opp til 3 gram daglig er måter å hjelpe med hyperlipidemi hjemme. Spise andre hjerte sunn mat, røykeslutt, trening og vekttap vil også forbedre lipid nivåer.

Behandling

Sammen med endringer i livsstil, til medisiner som statiner stoppe leveren fra å produsere kolesterol, gallesyrekompleksdannere å holde kroppen fra reabsorbing kolesterol i gallen, vitamin B5 (niacin) og fibrater er også foreskrevet for å hjelpe til med hyperlipidemi. Underliggende medisinske tilstander forbundet med hyperlipidemi bør også bli brakt under kontroll for å redusere lipid nivåer.