Digidexo.com

Hvordan spise med avstandsstykker

Hvordan spise med avstandsstykker


Avstandsstykker er bitte små biter av plast eller gummi som er satt inn mellom bakerste tennene til å flytte dem og forberede dem for behandling med tannregulering. Disse små biter kan være smertefullt. Mens håndtere smerten i seg selv kan gjøres med over-the-counter smertestillende medikamenter spise kan være en utfordring, men ikke umulig. Det er viktig at du ikke frata deg av mat når du har avstandsstykker.

Bruksanvisning

•  Spis myke eller flytende matvarer i minst de første tre-fire dagene du har avstandsstykker. I disse dager vil du ha mest følsomme munn og lett tyggbare matvarer kan bidra til å gjøre denne gangen enklere. Prøv varm mat som potetmos eller varme supper, som varmen kan bidra til å lette noe av smerten.

Unngå å tygge for mye med dine bakerste tennene for de første tre til fire dager. Baksiden av munnen din vil være ekstremt følsom som den tilpasser seg avstandsstykker; myk mat som krever minimalt med tygging er best å starte med.

Spis sakte for å unngå å trykke ned eller agitere avstandsstykkene i munnen. Ta mindre biter. Hvis du spiser for fort vil du risikere å uhell bite ned på bakerste tennene, som kan forårsake mye smerte.

Drikk rikelig med væske mens du spiser for å vaske ut matpartikler og holde dem fra å fange i tennene eller i avstandsstykker. Varme væsker som te eller varm melk kan også bidra til å lette noe av ømhet i forbindelse med avstandsstykker.

Spis mat som krever mer tygging med forsiktighet og sakte integrere dem i dietten din. Hvis du legger merke til en økning i smerte og hevelse mens de spiser eller etter å spise visse matvarer munnen din er ikke klar for dem, så hold deg til mykere matvarer. Husk å ta deg god tid når du prøver å spise visse matvarer igjen, og ikke tvinge deg selv til.

Unngå å spise mat som er klissete eller krever mye tygging slik som godteri eller tøffe kjøtt. Du ønsker ikke å risikere disse matvarene bli fanget opp i avstandsstykker eller verre trekke dem ut. Unngå dem før avstandsstykkene er fjernet og din orthodontist sier det er greit.