Digidexo.com

Matvarer med vitamin E

Matvarer med vitamin E


Vitamin E er en viktig vitamin kroppen trenger for å beskytte seg fra de hverdagslige skader som fører til helseproblemer og sykdommer. Dessverre har de fleste amerikanere ikke spiser nok av dette næringsstoffet, som finnes i et stort antall enkle å finne mat.

The Role of Vitamin E

Vitamin E er et fettløselig antioksidant vitamin som beskytter kroppens celler mot frie radikaler og huden mot ultrafiolett stråling. I en fersk studie presentert på det årlige møtet i American Association for Cancer Research i 2004, ble det vist at en bestemt form for vitamin E, alfa-tokoferol, reduserte risikoen for blærekreft betydelig. Mat kilder til vitamin E, snarere enn kosttilskudd, har også vært forbundet med en redusert risiko for Alzheimers sykdom.

Vitamin E Anbefalinger

Selv om vitamin E-mangel er sjelden, de fleste amerikanere spiser mellom 7 og 9 mg hver dag, mens den anbefalte kosten Allowance (RDA) er 15 mg. Den gode nyheten er at vitamin E finnes blant en svært lang liste over deilige og sunne matvarer, slik at du kan sikre at du får din daglige dose ved å spise en rekke av disse matvarene hver dag.

Kilder til vitamin E

Hvetekimolje har 20,3 mg per ss .; befestet frokostblanding inneholder alt 1,6 til 12,8 mg vitamin E per porsjon; majones har 11 mg per ss .; mandler har 7,4 mg per oz .; solsikkefrø har 6 mg per oz .; 1 medium søtpotet har 5,9 mg; solsikkeolje har 5,6 mg per ss .; hasselnøtter har 4,3 mg per oz .; oliven har 4 mg per kopp; 1 papaya har 3,4 mg; peanøttsmør har 2,9 mg per 2 ss .; spinat har 2,8 mg per kokt cup; brokkoli har 2,4 mg per kopp; blåbær har 1,46 mg per kopp; og rosenkål har 1,3 mg per kopp.

Bevare Vitamin E

Vitamin E er utsatt for luft og lys, slik at næringsmidler bør lagres i lufttette beholdere i et mørkt rom. Fabrikken behandling fjerner også en god del vitamin E; for eksempel, kan behandling fjerner 50 til 90 prosent av den vitamin i hvete og dets biprodukter. For å få mest vitamin E, velger hele korn brød, pasta, ris og mel i stedet for bearbeidet, "hvit" produkter.

Komme Vitamin E i din diett

Du kan enkelt møte dine daglige vitamin E kravet ved å gjøre enkle erstatninger og snike en liten mengde i hvert måltid. Prøv topping morgen toast med peanøttsmør og frokostblanding med blåbær; dryss din lunsjtid salat med solsikkefrø og mandler; har en matbit med blandede nøtter mellom måltidene; sauté din brokkoli og andre grønnsaker med en liten mengde solsikkeolje og bytte bakt potet for en søt potet.