Digidexo.com

Water Treatment Systems Fordeler og ulemper

Hjem vannbehandling systemer faller inn i tre hovedkategorier: oppmykning, filtrering og desinfeksjon. Den type vannbehandling system du velger bør være drevet av den spesifikke vannkvalitet bekymring du står overfor. Valg av feil system vil ikke løse problemet du prøver å løse eller kan bli langt dyrere enn det du trenger.

Hard Water (høyt mineralinnhold)

Vann mykgjørende systemer er utviklet for å fjerne mineral innhold fra innkommende vann. De tar ikke opp vannbårne patogener (sykdommer gjennomført i vann) eller dårlige smaksspørsmål.

Vann mykgjørende systemer koste så lite som $ 800 (magneter fjerne metallpartikler bare) og opp til $ 3000 for salt-ion utveksling systemer.

Salt-type mykgjørende systemer har salt påfyll og systemvedlikeholdsbehov, og legger til eierkostnader.

Desinfeksjon Systems

Hvis vannkvaliteten bekymring er vannbårne patogener, flere desinfeksjon systemer er tilgjengelig for hjemmebruk. Hver av disse systemene vil koste mer enn en oppmykning system, men de løser en mye mer alvorlig helseproblem.

Ultrafiolett (UV) systemer utsetter innkommende vann til intense lyset i bestemte områder av UV-skalaen. Utvalget av lys må velges basert på patogenet til bekymring. Feil UV pære vil ha liten effekt på andre typer patogener.

On-site ozon generatorer diffuse ozon i innkommende vann. Ozon er en svært efffective oksidant av vannbårne organiske. Det oksiderer også mange kolloidale metaller fra vann. Det er kostbart å kjøpe og vedlikeholde.

For små volumer (drikking og bare matlaging) av vann, i hjemmet vann Distillers vil fordampe din by eller godt vann og samle damp som rent vann.

Filtration Systems

Filtrering systemer strømmer vann gjennom en porøs membran, siler ut partikler som er større enn størrelsen på membranens porer. Dette er en mekanisk prosess, stoppe en hvilken som helst partikkel som er større enn pore, enten den er mineralsk eller organisk.
Hele huset filter systemer er dyrere enn myknere og noen desinfeksjonssystemer.

Den fineste omvendt osmose (RO) filtrerer kostnadene over $ 10.000 å installere og har strenge og dyre vedlikeholdsbehov. RO filtre vil fjerne alle vannbårne patogener samt salter, kolloidale mineraler og til og med metallioner.

En undergruppe av filtreringssystemer er point-of-bruk filtre som pitcher filtre, tapper monterte eller undersink filtre. Disse er mye rimeligere enn hel-house-systemer. De er også av betydelig lavere volum, men er egnet for å mykne og forbedre smak av drikkevann og kokevannet. Få point-of-bruk systemer filter under en mikron partikler, selv om det er kommersielt tilgjengelige benkeplate RO systemer som behandler små mengder sterkt filtrert vann.