Digidexo.com

Hvordan velge Sikker Plastic Food Storage Containers

Hvordan velge Sikker Plastic Food Storage Containers


Varehus husholdsningsartikler hyller vise et bredt utvalg av mat lagercontainere, noen som kanskje ikke er trygt å bruke. Av førsteklasses bekymring er kjemikalier som kan lekke fra plasten i maten under lagring eller i mikrobølgeovnen eller gjenoppvarming. Den ledetråd til hvilke beholdere er trygt kan bli funnet på bunnen i form av et kodenummer som ligger inne i trekant-formet gjenvinnes symbol.

Cracking koden

Kodesystem som brukes på mat containere tilsvarer type plast de er laget av. Ikke alle plast er mat-trygg. Kjemikalier som brukes i produksjon av plastdeler inkluderer dioksiner, adipater og ftalater, alle kjente kreftfremkallende. Bisfenol-A, et hormonelt disruptor, er funnet i noen plastmaterialer, og kan passere til mat, spesielt når det oppvarmes eller kokes i beholderen. Ifølge Natural Resources Defense Council nettsted, bør du velge plast mat beholdere som viser noen av følgende koder: 1 (PET), 2 (HDPE), 4 (LDPE), eller 5 (PP), som ingen av dem lekke noen kjemikalier som de er laget av i mat.

Hva skal unngås

Polykarbonatplast merket 7 (PC) eller 7 ("annet") typisk inneholde bisfenol-A. Polystyren kodet som 6PS inneholder også giftige kjemikalier, og styren selv er oppført som et menneske kreftfremkallende av Verdens helseorganisasjons internasjonale byrået for kreftforskning. Noen klare plast matbeholdere er laget av PVC-plast, og bære-kode 3 (PVC). PVC utgivelser dioksiner når den er produsert, og når det er oppvarmet. Med flere produsenter nå produsere tryggere mat lagercontainere, er en måte å redusere risikoen for eksponering for å se etter etiketter som leser "BPA-free", som de ikke inneholder noen bisfenol-A.