Digidexo.com

Om kolitt Medisinering

Kolitt, også ofte kalt ulcerøs kolitt, er en sykdom som påvirker tarmene. Kolitt fører til betennelse i slimhinnen i tykktarmen, tykktarmen og endetarmen i de fleste tilfeller. Symptomer inkluderer magesmerter fra alvorlige kramper, blod i avføringen (som kan bli veldig løs) og tap av vekt. Medisiner brukes til å behandle kolitt fokus på å forbedre symptomer, så det er ingen kur.

Betydning

Kolitt pasienter vanligvis bruker anti-inflammatoriske medisiner for å behandle sine symptomer. Men anti-inflammatoriske medisiner kommer med betydelige bivirkninger, slik som oppkast, halsbrann, kvalme og hodepine. Sulfasalazin, Mesalamine og olsalazine kan alle redusere betennelse i tykktarmen fra kolitt, og kan tas i pilleform, i klyster og som stikkpiller. Balsalazide er en annen kolitt medisiner som har som mål å stoppe kolon hevelse. Anti-inflammatoriske legemidler, som de fleste kolitt medisiner, blir ofte brukt i forbindelse med andre behandlinger.

Effekter

Kortikosteroider brukes til å kjempe symptomene på kolitt, men er ikke effektive for alle. De er et alternativ når kolitt er moderat til alvorlig og har ikke blitt inneholdt av andre medisiner og behandlinger. Kortikosteroider vil bringe betennelser under kontroll, men deres bivirkninger inkluderer hevelser i ansiktet området, svetting om natten, søvnløshet, økt blodtrykk, type 2 diabetes, og til og med benbrudd og grå stær. De er ikke ment å bli brukt over en lengre tidsperiode, med en 3 til 4 måneders vinduet vanligvis den lengste de vil bli benyttet mot kolitt.

Betraktninger

Noen kolitt medisiner brukes til å undertrykke immunsystemet, ettersom det er dokumentert at betennelsen er et resultat av immunsystemets reaksjon i fordøyelseskanalen. Immundempende som azatioprin og merkaptopurin er to av de stoffene som brukes til dette, med bivirkninger som lever og bukspyttkjertel betennelse og allergiske reaksjoner. Cyclosporine er et kraftig medikament og er reservert for de verste tilfeller av kolitt på grunn av sin kraftige bivirkninger. Infliximab er en spesiell immunsystem suppressor for folk som ikke har fått hjelp av andre metoder for behandling.

Fordeler

Noen kolitt lider som pleide å røyke finne at nikotinplaster gi dem lindring fra kolitt symptomer for korte perioder av gangen. Grunnen til dette er ikke klart, og det på ingen måte antyder at noen med kolitt bør begynne å røyke som en behandling for sykdommen. Narkotika er utformet for å redusere eller stoppe diaré, en klassisk kolitt symptom, kan legge masse til en persons avføring og hjelpe dette problemet. Metamucil og citrucel blir ofte brukt til dette formålet.

Typer

Det finnes andre typer av medikamenter for enkelte av symptomene på kolitt. Laksativer er nødvendig når kolitt fører til kolon for å begrense til det punktet at avføring har vanskeligheter med å passere gjennom den. Smertestillende som for eksempel Tylenol kan være nyttig i behandling av kramper smerter i magen fra kolitt, men de som inneholder anti-inflammatoriske legemidler bør unngås, da de kan gjøre ting verre. Jerntilskudd kan være effektive i å forebygge blodmangel som noen ganger kan føre til når intestinal blødning finner sted.