Digidexo.com

Årsaker til Sjelden Diaré

Sjelden Diaré

Diaré er ikke bare en ulempe og ubehagelig tilstand, dersom forlenget, kan føre til dehydrering. Mange er kjent med diaré som et symptom på en urolig mage, men er ukjent med de faktiske årsakene til diaré.

Forlengede utbrudd av diaré som varer mer enn et par uker kan indikere en mer alvorlig problem som bør tas opp av lege. Lang sikt, kan sjelden diaré være avslørende merker på irritabel tarm syndrom (IBS), en allergi eller gastroenteritt forårsaket et magevirus.

Irritabel tarm syndrom

IBS er ofte bemerket av overdreven diaré eller forstoppelse. Noen IBS lider oppmerksom på at diaré og forstoppelse alternativ. Symptomer på IBS også inkluderer oppblåsthet og gassy, ​​smerter i magen, og kan være ledsaget av et tap av matlyst. Mens årsakene til IBS er ukjent, noen mennesker utvikler dem etter en viral magen sykdom og sykdommen kan være ledsaget av depresjon hos noen individer.

Behandling for IBS er forskjellig for hver enkelt. Medisinen er foreskrevet ofte for symptomene på diaré eller forstoppelse, avhengig av hva som forekommer hyppigst for pasienten. Rådgiving brukes til å ta opp spørsmål om depresjon. Antidepressive medisiner er noen ganger foreskrevet i lave doser for å behandle ekstreme tilfeller av IBS.

Mat Allergi

Mildere matallergier er preget av oppkast og diaré. Noen gastrointestinale reaksjoner er ledsaget av kløe og ekstern hevelse i huden, men andre er ikke. Hvis utbrudd av diaré er forårsaket av en spesiell mat eller type mat, kan en allergi hudtest finne årsaken. Hud tester kan gjøres på et legekontor.

Gastroenteritt

Gastroenteritt er ofte forårsaket av en virusinfeksjon. Ofte er kjent som magen influensa, sykdommer som involverer gastroenteritt er ikke forårsaket av de influensavirus, på grunn av sammentrekning av rotavirus, astrovirus, adenovirus og norovirus. Rotovirus og astrovirus er ofte utbredt i tidligere deler av året, i høst å våren hvert år. Norovirus og adenovirus kan oppstå når som helst i løpet av året, med norovirus å være utbredt i gruppe levende lokalsamfunn og skoler.

Gastroenteritt er karakterisert ved svelling av magen og deler av tarmen, og kan innebære diaré og oppkast. De fleste voksne gjenopprette fra gastroenteritt i løpet av en periode på en dag til en uke, selv om noen mennesker kan oppleve diaré for en kort stund etter denne perioden.

Gastroenteritt blir vanligvis behandlet ved å opprettholde væsker og tillater at viruset passere. I ekstreme tilfeller, til narkotika bremse diaré og for å dempe kvalme kan gis. I alle tilfeller av gastroenteritt, bør væske opprettholdes for å unngå uttørring.